Foto: F64
Ārvalstu tirgos aug pieprasījums pēc Latvijā audzētām ogām, sacīja sukāžu, pastilu un sīrupu ražotājas SIA "Rāmkalni Nordeco" īpašnieks Viktors Grūtups.

"Pieprasījums pēc Latvijas ogām aug, un, skaidrs, ka mūsu ogas pasaulē novērtē," sacīja Grūtups. Tādēļ nolemts sākt nodarboties arī ar lauksaimniecisko ražošanu, citā Grūtupam piederošā uzņēmumā audzējot cidonijas, rabarberus, ķirbjus, dzērvenes, kā arī mazliet aroniju un upeņu. Visas nosauktās izejvielas "Rāmkalni Nordeco" joprojām turpina arī iepirkt, taču palielinājies pašu audzēto izejvielu īpatsvars produkcijas ražošanā.

Pēc Grūtupa sacītā, nākamgad lauksaimniecisko darbību plānots vēl vairāk attīstīt un nostiprināt.

Tāpat "Rāmkalni Nordeco" nākamgad plāno laist apgrozībā arī jaunus produktus, par kuriem plašāku informāciju iecerēts atklāt vēlāk.

Šogad uzņēmums sāka ražot no vietējām izejvielām gatavotu limonādi.

"Rāmkalni Nordeco" pērn strādāja ar 686 387 eiro apgrozījumu, kas ir par 83% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 39,7% un bija 18 744 eiro.

Uzņēmums "Rāmkalni Nordeco" ir reģistrēts 2003. gadā, un tā pamatkapitāls ir 40 950 eiro. Kompānijas īpašnieks ar 80% daļu ir Viktors Grūtups, bet 20% pieder Lienei Ozoliņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!