Foto: Shutterstock

Plānojot mazuli, daļa jauno vecāku ilgojas pēc noteikta bērniņa dzimuma. Kāds vēlas meitiņu, cits – dēlu. Grāmatas "How to Choose the Sex of Your Baby" līdzautors Dr. Landrums Šetls (Landrum B. Shettles), skaidro, kā ar pārbaudītām metodēm iespējams ieplānot mazuļa dzimumu vēl pirms tā ieņemšanas brīža. Turpinājumā piedāvājam īsu to raksturojumu, ko sniedzis eksperts.

Hromosomas

Lai no apaugļotās olšūnas veidotos vīrišķais auglis, nepieciešama "XY" hromosomu kombinācija. To veido olšūnas (visas olšūnas veido "X" hromosomu) saplūšana ar "Y" hromosomu pārstāvošo spermatozoīdu. Savukārt sievišķā augļa radīšanai nepieciešama "XX" hromosomu kombinācija.

Ātrums

Spermatozoīdi, kas pārstāv "Y" hromosomu ir mazāki, taču kustas ātrāk, salīdzinot ar "X" hromosomu pārstāvošajiem spermatozoīdiem, kas ir lielāki, taču peld lēnāk.

Pareizais brīdis

Tā kā "Y" hromosomu pārstāvošie spermatozoīdi kustas ātrāk, olšūnai esot ovulācijas fāzē, tie apaugļos to ātrāk, veidojot "XY" hromosomu kombināciju. Taču, ja sēklas noplūde būs notikusi brīdī, kad olšūna vēl briest apaugļošanās fāzei, ir lielāka iespēja, ka veidosies "XX" hromosoma. Tātad, ja plānojat dēla ieņemšanu, mīlējieties tieši ovulācijas laikā, bet, ja vēlaties meitu – dariet to dažas dienas pirms auglīgā perioda kulminācijas.

Vide

Ja ovulācija vēl nav notikusi, ātrākie "Y" hromosomas spermatozoīdi līdz galamērķim nonāks pirmie, nesastopoties ar olšūnu, kas gatava apaugļošanās procesam, savukārt brīdī, kad tā būs gatava, ar olšūnu sastapsies arī to tikko sasniegušie "X" hromosomas spermatozoīdi. Tā kā mikroflora vagīnā ir skāba, ir liela iespēja, ka "Y" hromosomas spermatozoīdi jau būs gājuši bojā, savukārt "X" hromosomas spermatozoīdi vēl būs spējīgi apaugļot olšūnu, kas rezultēsies sievišķā augļa radīšanā.

Ieņemšana

Dr. Šetls savās publikācijās pauž viedokli, ka, lai ieņemtu mazuli, ieteicams atturēties no seksa 4 līdz 5 dienas pirms ovulācijas, tā paaugstinot spermas daudzumu. Tad, ja ir vēlme pēc meitiņas, mīlēties ieteicams pirms ovulācijas, savukārt, ja pāris vēlas dēlu, to ieņemt jācenšas tieši ovulācijas laikā, izvēloties pozu, kurā iespējama dziļāka penetrācija.

Vairāk par ovulācijas noteikšanu lasi šeit, savukārt te meklē vēl citas tautas metodes dēla ieņemšanai, bet te – meitiņas plānošanai!

Avots: Likes.com.

Par to, kā seksuālajās attiecībās var mēģināt ieplānot dēliņu vai meitiņu, lasi rakstā Daži intīmās tuvības noslēpumi, plānojot bērna dzimumu.

Par šo pašu tēmu, piedāvājot uzzināt arī tautas metodes dzimuma plānošanā, lasi rakstā Bērns pēc pasūtījuma jeb Dzimuma plānošana. Dakteres ieteikumi un tautas metodes.

Nu ļoti gribās dēliņu? Varbūt noderēs informācija no raksta Zinātnieku prātulas, kā tikt pie dēla, un 10 neparasti veidi gaidāmā mazuļa dzimuma noteikšanai bez USG.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!