Foto: Shutterstock

"Pusotru gadu vecs bērns trīs nedēļas gulējis slimnīcā un saņēmis antibiotikas. Kā viņam tagad pacelt imunitāti ar dabiskiem līdzekļiem? Daktere minēja, ka vislabākās zāles ir svaigs gaiss un kvalitatīvs uzturs, bet gribas vēl kā palīdzēt. Sintētiskos sīrupus un vitamīnus negribētu, bet tieši kaut ko no dabas/eko," šādu jautājumu pēc padoma portāla Cālis.lv forumā uzdod kāda mamma.

Atbild Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas infektoloģe un Bērnu vakcinācijas centra vadītāja Dace Zavadska:

"Ja bērni līdz pirmsskolas vecumam slimo 8-12 reizes gadā, tā ir dabiskā lietu kārtība un bērna attīstība, pēc šī vecuma slimošanas reizēm būtu jākļūst retākām. Arī gadījumos, kad ārsts nozīmējis antibiotiku kursu, vēl nevajadzētu uztraukties par sliktu bērna imunitāti.

Ja bērnam līdz šim nav novērotas nekādas norādes uz iedzimtu vai iegūtu imūndeficītu (ārsti to visticamāk būtu konstatējuši) , nav nepieciešams īpaši uzlabot imunitāti. Bērniem, kuri slimo biežāk, gan vajadzētu konsultēties ar ģimenes ārstu vai pediatru. Imunitāte ir ļoti saistīta ar bērna nervu sistēmu, tāpēc ir būtiski, lai bērns būtu priecīgs, mierīgs un apmierināts, aktīvi izkustētos svaigā gaisā un saņemtu veselīgu uzturu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!