Kad austrāliete Dženija Bonelli (Jeni Bonell) bija pusaudze, viņa vispār negribēja bērnus. Tomēr dzīvē viss iznāca pavisam citādāk. Tagad Dženija ir Austrālijā ar bērniem visbagātākā mamma. Viņas ģimenē aug 16 bērni vecumā no diviem līdz 26 gadiem, vēsta "Dailymail".

"Man dzīvei bija citi plāni, mani nepavisam neinteresēja bērni un laulība," intervijā atzinusi 47 gadus vecā Dženija. "Bērni man šķita kaut kādas mazas, neinteresantas un neizprotamas būtnes."

Viss mainījās, kad Dženija sastapa savu nākamo vīru Reju (Ray), kuram bija pieci jaunāki brāļi un māsas, tādēļ viņš sapņoja par savu ģimeni – lielu ģimeni. "Viņš mani pierunāja dzemdēt divus, bet par trešo jau es pierunāju viņu," smejas Dženija.

Tagad Dženijai un Rejam ir deviņi dēli un septiņas meitas. Turklāt bērnu skaits varēja būt vēl lielāks, jo pirmo bērnu pāris zaudēja, un laulības laikā Dženijai bijuši arī septiņi spontānie aborti.

Dženija neizslēdz iespēju, ka 16 bērni – tas nav viss. Ja izdosies, tad, neraugoties uz visām grūtībām un problēmām, ar kurām nākas saskarties daudzbērnu ģimenēm, viņa ir gatava dzemdēt vēl. Kas attiecas uz grūtībām, tad tās, pirmkārt, ir finanšu dabas – tikai produktu iegādei ģimene nedēļā tērē ap 600 Austrālijas dolāru (ap 395 eiro).

Katru reizi Dženija lielveikalu pamet ar diviem smagiem, līdz augšai piepildītiem maisiem ar pirkumiem. Nedēļai ģimenei nepieciešamas 17 trīslitru pudeles ar pienu, 14 brokastu pārslu paku un maizes, 45 jogurta iepakojumi un četri iepakojumi ar olām, kā arī ļoti daudz veļas mazgāšanas pulvera. Dženija veļas mašīnu darbinot pat sešas reizes dienā, kas nozīmē, ka ik dienu viņa izmazgā ap 30 kilogramiem veļas. Ģimene ir tik liela, ka izbraucieniem tiek izmantots bijušais skolas autobuss.

Lai kaut ko nesajauktu šajā lielajā saimniecībā un bērnos, Dženija ir izstrādājusi speciālu sistēmu – izmantojot krāsainas uzlīmes un kodus. Ar to palīdzību viņa nosaka, kas jau ir iztīrīts, kas vēl ne, kurš no bērniem ir slims, kurš – vesels, vai viņa visus ir paņēmusi no skolas u.t.t. Bet tā kā visgrūtākais un sarežģītākais darbs esot izmazgāto lietu sakārtošana, tad nolemts – kurš vissliktāk uzvedies, dodas savākt drēbes, salikt visas zeķes pa pāriem, atklāti stāsta Dženija.

Noskaties ģimenes sagatavotu video no skaistās pludmales Austrālijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!