Foto: Publicitātes attēli

10. martā, tirdzniecības centrā "Domina Shopping" norisināsies skolēnu mācību uzņēmumu tirgošanās pasākums "Cits bazārs", kas notiek Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) projekta "Inovāciju motivācijas programma" gaitā un ko rīko organizācija "Junior Achievement Latvija" (JA Latvija). Šoreiz tirgosies rekordliels uzņēmumu skaits, un nedēļas nogalē interesenti varēs apskatīt un iegādāties vairāk nekā 270 skolēnu uzņēmumu pašu radītos produktus.

Starp produktiem, kurus jaunie uzņēmēji pircējiem piedāvās šogad, būs multifunkcionāli pledi, kas atgrūž ūdeni, pasargā no vēja un absorbē siltumu, automatizētas augu laistīšanas sistēmas, kraukšķīgi dārzeņu un augļu čipsi bez konservantiem un e-vielām, video CV filmēšanas pakalpojumi darba meklētājiem, USB lādētāji ar saules bateriju, izglītojošas galda spēles un daudz kas cits.

"Cits bazārs" ir testa vide, kurā jaunieši var attīstīt savu potenciālu — radīt, plānot, rēķināt, sadarboties, pārdot un komunicēt ar īstu pircēju. Katrs no dalībniekiem ir smagi strādājis, lai parādītu un prezentētu savu produktu klientiem, tāpēc aicinu atbalstīt jauniešus, apmeklēt šo pasākumu un, iespējams, arī kaut ko iegādāties," saka "Junior Achievement Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Apmeklētāji jauniešu radītās preces varēs ieraudzīt un iegādāties astoņās preču kategorijās — "Pakalpojumi, izklaide", "Apģērbi, aksesuāri", "Skaistumkopšana, bižutērija", "Pārtika, preces virtuvei", "Elektropreces, gaismas objekti", "Suvenīri, dāvanas, sezonas preces", "Spēles, preces bērniem", "Interjera preces".

Detalizēts pārstāvēto uzņēmumu un produktu saraksts atrodams šeit.

Pasākuma laikā skolēnu uzņēmumi sacentīsies arī par labāko tituliem — pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda jaunos uzņēmumus vērtēs un apbalvos septiņās nominācijās — "Sociāli atbildīgs uzņēmums", "Inovatīva biznesa ideja", "Labākais stends", "Labākā pārdošanas komanda", "Komerciālākais produkts" un "Uz zināšanām balstīts produkts", kā arī šogad nākusi klāt vēl viena jauna nominācija — "Sociālo mediju komunikācijas balva", kurā uzņēmumu komunikāciju digitālajā vidē vērtēs sabiedrisko attiecību aģentūras "MRS grupa" komunikācijas eksperti.

Interesenti aicināti novērtēt Latvijas skolēnu veikumu un iepirkties, apmeklējot pasākumu "Cits bazārs" 10. martā no pulksten 11 līdz 18.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!