Foto: Publicitātes foto

10. un 11. martā, tirdzniecības centrā "Domina Shopping" norisināsies Latvijas izglītības biedrības "Junior Achievement Latvija" (JA Latvija) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) projekta "Inovāciju motivācijas programma" gaitā īstenotais skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Vislatvijas Pavasara gadatirgus.

Tajā starp iegādājamiem kvalitatīviem, praktiskiem un ekoloģiskiem kosmētikas, skaistuma, interjera un saimniecības priekšmetiem, rotaļlietām un tekstilizstrādājumiem būs pieejami arī inovatīvi izstrādājumi, piemēram, programmējama automātiskā dzīvnieku barotava. Varēs iegādāties arī ar jauniešu pašizgatavotu 3D printeri izdrukātus viedierīču statīvus, multifunkcionālus pledus ar ūdeni atgrūdošu materiālu vai inovatīvus mīkstos grāmatu vākus ar spilvena funkciju.

Pirmajā gadatirgus dienā, 10. martā, piedalīsies 116 labākie skolēnu mācību uzņēmumi no Rīgas skolām, bet otrajā dienā, 11. martā, 172 labākie uzņēmumi no visas Latvijas, informē gadatirgus organizatori.

JA Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns par programmas procesu un rezultātiem stāsta: "Skolēni savus mācību uzņēmumus izveido mācību gada sākumā, un Pavasara gadatirgus tiem ir gada nozīmīgākais notikums, kurā ne tikai atrādīt savu veikumu – no idejas septembra sākumā līdz produktam, kas gatavs ieraudzīt savu pircēju, bet arī gūt reālus ieņēmumus, kas iedvesmo turpināt uzņēmējdarbību, iespējams, arī ārpus skolas sola.

Aptaujas rāda, ka gandrīz 63 procenti skolu jauniešu vēlas kļūt par uzņēmējiem. Jāpiemin, ka tā ir izglītošanās ne tikai zināšanu un prasmju, bet arī attieksmju un vērtību līmenī, izveidojot savu uzņēmumu, jaunieši piedzīvo to, kā tas ir – nopelnīt un tērēt savu, nevis vecāku pelnīto naudu. Esmu gandarīts par aizvien pieaugošo skolu un mācību uzņēmumu skaitu šajā projektā. Tas apliecina, ka mums Latvijā veidojas radoša un uzņēmīga paaudze, kas nākotnē sekmēs ne tikai savu, bet arī valsts labklājību."

Novērtēt Latvijas skolēnu veikumu un iepirkties varēs: 10. martā no pulksten 13.30 līdz 18, bet 11. martā no pulksten 11 līdz 17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!