Foto: Shutterstock
Lai gan teju pie durvīm klauvē pirmais pavasara mēnesis – marts – laikapstākļi un dažādi vīrusi nebūt vēl negrasās pazust. Tādēļ vecākiem joprojām ir aktuāli jautājumi par bērna veselību un attīstību kopumā. Bērnu slimnīcā martā norisināsies virkne bezmaksas lekciju, kurās varēs rast atbildes uz dažādiem jautājumiem - kāpēc bērns bieži slimo, kādas ir aktuālākās infekcijas, kāpēc ir vērts vakcinēties, kā vieglāk pārvarēt alerģijas, kas parasti vairāk uzliesmo tieši pavasarī u.c.

Nodarbības notiks gandrīz katru marta sestdienu laikā no pulksten 10 līdz 14 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas poliklīnikas telpās Vienības gatvē 45, Rīgā.

Pirmā nodarbība ciklā "Bērnu fiziskā veselība un attīstība" notiks 3. martā. Tās temats – "Aktuālās infekcijas un to profilakse. Vakcinācija, kāpēc tā ir būtiska. Mīti un patiesība".

10. martā paredzēta lekcija "Bērns klepo, kam pievērst uzmanību? Alerģijas un to izpausmes pavasarī".

Nodarbību ciklā "Veselīga uztura principi" 17. martā notiks lekcija "Pārtikas alerģija bērniem, kā atpazīt un sadzīvot ar to. Uztura korekcija bērnam ar lieko svaru".

Savukārt 24. martā paredzēta lekcija "Bieži slimojošs bērns. Augšējo elpceļu un saslimšanu profilakse. Kam pievērst uzmanību?" Šī lekcija tiek organizēta nodarbību ciklā "Bērnu fiziskā veselība un attīstība".

Kamēr norisināsies nodarbības, bērniem tiks nodrošināta pieskatīšana ar izglītojoši izklaidējošām aktivitātēm.

Pieteikties lekcijām var, rakstot uz epastu vinnijapukaskola@gmail.com vai zvanot pa tālruņa numuru 29187561.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!