Foto: Shutterstock
Līdz ar septembra un skolas sākšanos, 20. septembrī darbību sāk "Augošai Latvijai vecāku skola", kurā vecākiem, vecvecākiem, pedagogiem un citiem interesentiem būs iespējams uzzināt, iedvesmoties un saņemt atbalstu jautājumos par bērnu audzināšanu, vecāku lomu un savstarpējām attiecībām.

Video ieteikumos internetā un klātienes lekcijās ar vecākiem tiksies Diāna Zande, psiholoģijas zinātņu doktore, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite un piecu bērnu mamma. Plašāka informācija šeit.

"Mūsdienu mainīgajā un daudzveidīgajā pasaulē nav vienas patiesības par to, kā audzināt savu atvasi. Taču ir daudz un dažādu iespēju vecākiem iepazīties ar informāciju un atrast sev un savai ģimenei visatbilstošāko risinājumu konkrētā dzīves situācijā," stāsta Diāna Zande, cerot, ka viņas sniegtie ieteikumi iedrošinās, izglītotos un sniegs nepieciešamo atbalstu. Tāpat Zande norāda, ka ieteikumi noderēs ne tikai vecākiem, bet arī vecvecākiem, krustvecākiem, tantēm, onkuļiem un arī pedagogiem.

Lai sniegtu nepieciešamo atbalstu bērnu audzināšanā, "Maxima Latvija" ģimeņu atbalsta programma "Augošai Latvijai" sāk sadarbību ar Zandi programmā "Augošai Latvijai vecāku skola", kuras laikā speciāliste "Augošai Latvijai" mājaslapā dalīsies ar īsiem video ieteikumiem par jautājumiem, kas aktuāli visās ģimenēs, kurās aug mazi bērni. Sižeti būs sadalīti divās grupās – jautājumi par dažādiem aspektiem, kas skar mazuli, un jautājumi, kas attiecas uz vecākiem un partneru attiecībām.

Foto: Publicitātes attēls

Tāpat arī līdz pat 2017. gada jūnijam lielākajās Latvijas reģionālajās pilsētās tiks organizētas Zandes bezmaksas lekcijas. Pirmā lekcija notiks jau 30. septembrī Jelgavā pulksten 15 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (Svētes iela 33, Jelgava), kur Zande stāstīs par diviem tematiem – "Pietiekami laba mamma/pietiekami labs tētis – kas tas ir?" un "Savstarpējās attiecības ģimenē – kā no tām gūt prieku, un vienlaikus neizsīkt?"

"Tas, ko mēs sniedzam šodien saviem bērniem, kādu vidi radām apkārt, ir ieguldījums viņu nākotnē. Neatsverama ir tieši vecāku sniegtā palīdzība, lai bērni ar drošu skatu var doties uz priekšu. Saprotot to, cik vecākiem šis laiks ir emocionāli nozīmīgs, kopā ar Diānu izveidojām šo vecāku skolas programmu, lai emocionāli un tīri praktiski atbalstītu jaunos vecākus šajā atbildīgajā brīdī," stāsta SIA "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers.

Lūk, šeit viens no video, kurā Zande stāsta par to, kā veidojas emocionālā saikne!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!