Foto: stock.xchng

Bērniem, kuri auguši kopā ar pusmāsām un pusbrāļiem biežāk novērota tendence būt pārlieku uzbudinātiem un dusmīgiem, tā secinājuši Mičiganas Universitātes (ASV) pētnieki, par ko vēsta portāls Foxnews.com

Amerikāņu pētnieki analizējuši ap 6500 bērnu un viņu ģimeņu datus, uzdodot jautājumus mammām, kuru bērni bija vecumā līdz pieciem gadiem, - cik bieži bērnam uznāk histērijas, cik bieži novērotas fiziskas agresijas izpausmes, dusmu uzplūdi un mantu tīša bojāšana.

Izrādījies, ka bērni, kuri aug visai sarežģīti veidotās ģimenēs jeb tādās, kur nākas sadzīvot ar pusmāsām vai pusbrāļiem, agresijas līmenis ir par 10 procentiem augstāks, nekā viņu vienaudžiem, kuri aug daudz vienkāršākos apstākļos jeb ģimenēs ar abiem vecākiem un "īstajiem" brāļiem un māsām.

Pētnieki gan vēl līdz galam nav izpētījuši šī fenomena patiesos iemeslus. Viņi vien atzīmē, ka šādās ģimenēs augošos bērnus var ietekmēt fakts, ka vairumā gadījumu viņiem pietrūkst viens no bioloģiskajiem vecākiem, kuri parasti dzīvo atsevišķi pēc šķiršanās vai ir miruši. Bieži šiem bērniem nākas cīnīties par mātes vai tēva uzmanību ar pusmāsām vai pusbrāļiem, kas viņos arī rada pārlieku trauksmainību un destruktīvu uzvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!