Foto: Publicitātes foto
Šā gada pavasaris bija radošu ideju piepildīts Latvijas bērnudārzu un sākumskolu audzēkņiem, skolotājiem un vecākiem, jo norisinājās konkurss "Košas sienas – krāsainas dienas". Izveidojot spilgtu mākslas darbu, 98 pieteikumu konkurencē konkursā galveno balvu ieguva Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Māra" grupa "Gliemezīši". Viņi saņēma 130 litrus "Vivacolor Interior" sērijas krāsas telpu atjaunošanai un mākslinieces Elitas Patmalnieces sienas gleznojumu, kas tagad rotā bērnudārza grupas sienu.

"Man bija vairākas idejas par to, kā vajadzētu izskatīties mākslas darbam. Radīju skices, ko varētu zīmēt, bet, jāteic, ka neesmu tāds mākslinieks, kurš pieturas pie sākotnējās ieceres. Piemēram, ienākot atjaunotajā telpā, mainīju mākslas darbā izmantojamos krāsu toņus. Tā kā savā ziņā pati esmu kā bērns, man gribējās dot savu pienesumu bērnu radošās pasaules attīstībai. Es jūtos priecīga un gandarīta par paveikto, jo redzu, ka gleznojums patīk gan bērniem, gan arī pieaugušajiem. Turklāt, katru reizi to uzlūkojot, ir iespējams atklāt jaunas detaļas," stāsta māksliniece Elita Patmalniece.

"Par "Vivacolor" konkursu mēs uzzinājām, pateicoties mūsu aktīvajai bērnudārza vadītājai, kura regulāri seko līdzi konkursiem un aicina piedalīties mūs kopā ar audzēkņiem. Mēs – grupa "Gliemezīši" – bijām visdrosmīgākie un vienīgie izveidojām radošo darbu konkursam. Katru dienu aktīvi balsojot un mudinot to darīt arī citus, panācām uzvaru konkursā. Saņemot 130 litrus krāsas, mēs izkrāsojām ne tikai savas grupas telpu, bet atdevām krāsas arī citām grupām, par ko mums ir liels prieks," stāsta Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Māra" grupas "Gliemezīši" audzinātāja Agnese Zaķe.

Foto: Publicitātes foto

Kampaņas iniciators, zīmola "Vivacolor" pārstāvis Gatis Kulbergs: "Ienākot konkursā uzvarējušā bērnudārza telpā, kur tapis mākslinieces Elitas Patmalnieces zīmējums, pārņem spilgtu un siltu emociju gamma. Turklāt, redzot bērnu prieku par mākslas darbu, no visas sirds varam bērnudārza darbiniekiem, vecākiem un māksliniecei uzsist uz pleca un teikt – malači!"

Lūk, te video atskats uz to, kā norisinājās konkurss, laureāta apbalvošana un mākslas darba radīšana:

Konkursu "Košas sienas – krāsainas dienas" rīkoja krāsu zīmols Vivacolor. Konkursā varēja piedalīties visas pašvaldību un privātās pirmsskolas izglītības iestādes un sākumskolas. Veicināšanas balvas – 30 litrus krāsas un visus nepieciešamos krāsošanas instrumentus – ieguva pieci dalībnieki no Latvijas reģioniem: Alojas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes "Auseklītis" 3. grupa "Bitītes", Daugavpils Saskaņas pamatskolas 2.b klase, Variešu sākumskolas vizuālās mākslas pulciņš "Burvju ota", Liepājas Ezerkrasta sākumskolas 1.c klase un Palsmanes pagasta pirmsskolas izglītības iestādes grupa "Mārītes". Kopumā piedalījās gandrīz 60 Latvijas bērnudārzi un sākumskolas no visiem Latvijas reģioniem, iesūtot 98 pieteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!