Foto: DELFI
Kā vienmēr, arī 12. aprīļa portāla "Cālis" un veselības centra "Vivendi" kopīgi veidotās Vecāku skolas lekcija aizvadīta jaukā gaisotnē, gūstot daudz noderīgas informācijas.

Šajā lekcijā, atšķirībā no divām iepriekšējām, nebija neviena mazā ķipara. Lekcijā piedalījās gan topošās, gan jau savus mazuļus sagaidījušās mammas, bet bija tikai viens drosminieks - vīriešu kārtas pārstāvis. Prieks, ka pēc tēmu aplūkošanas lekcijas dalībnieces iesaistījās arī diskusijā.

Kā būt, kā dzīvot un tikt pāri šim laikam, par to speciālisti topošos un jaunos vecākus izglītoja Vecāku skolas trešajā nodarbībā. Ārste – psihoterapeite Ilze Sestule un psihiatre Inga Zārde stāstīja par izmaiņām sievietes un vīrieša attiecībās, ģimenē ienākot bērnam.

Lekcijā tika aplūkota ģimenes attiecību dinamika bērna gaidīšanas periodā un pēc bērna piedzimšanas. Vēl speciālistes runāja par pēcdzemdību skumjām un depresiju – kā šīs abas lietas atšķirt, kad un kur vērsties pēc palīdzības, kā jaunajiem vecākiem var palīdzēt citi ģimenes locekļi. bet par to plašāk jau drīzumā varēsi lasīt portālā "Cālis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!