Foto: DELFI
No 3. līdz 9. jūnijam Jaunsardzes un informācijas centrs organizē nometni Kurzemē Ukrainas Bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērniem.

Pirmdien, 4. jūnijā, pulksten 10 Saldus tehnikumā Latvijas Valsts prezidents, Jaunsardzes patrons Raimonds Vējonis kopā ar dzīvesbiedri Ivetu Vējoni atklās nometni un tiksies ar Ukrainas karavīru bērniem. Nometnes atklāšanā piedalīsies arī Ukrainas vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotā lietvede Alisa Podoļaka (Alisa Podolyak).

Nometnes laikā Ukrainas karavīru bērni kopā ar jaunsargiem dosies aizraujošās un piedzīvojumu pilnās ekskursijās uz Liepāju, Ventspili, Saldu un Rīgu, sportos un darbosies radošās darbnīcās.

Jau piekto gadu Latvijas aizsardzības nozare sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm. Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas Bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas un dāvanas Ziemassvētkos, kā arī uz Ukrainu nosūtītas vairākas kravas ar humāno palīdzību.

Savukārt Jaunsardze sniedz gan padomus, gan praktisku palīdzību Ukrainas Bruņotajiem spēkiem līdzīgas jauniešu organizācijas izveidē Ukrainā. 2017. gadā tika sākta jauna tradīcija, proti, Jaunsardze vasarā viesos uzņem Ukrainas Bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērnus, lai viņi varētu atpūsties, iepazīties ar jaunsargiem un doties kopīgos piedzīvojumos – braukt ar laivām, iet ekskursijās un sacensties savā starpā dažādos sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!