Foto: Publicitātes foto

Šā gada 14. oktobrī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina mazos un lielos klausītājus ļauties raibai gadskārtu mijai Pētera Čaikovska ciklā "Gadalaiki". Tāpat kā citus gadus, arī šosezon LeNeSOns iepazīstinās klausītājus ar koncertā skanošo mūziku, diriģentu Andri Vecumnieku un orķestra mūziķiem. Pēc režisora Andra Kalnozola ieceres koncertus šosezon kuplinās arī ēnu teātris.

14. oktobra koncertā LeNeSOns ar draugiem klausīsies Pētera Čaikovska populāro ciklu "Gadalaiki", kas oriģinālā komponēts klavierēm un pēc tam "pārlikts" simfoniskam orķestrim. "Februārī svinēsim meteņus, aprīlī mazliet novēloti sveiksim pirmo sniegpulkstenīti, maijs dāvās baltās naktis, jūlijā uzmanības lokā pļaušana, septembrī dosimies medībās, oktobrī mazliet pailgosimies, novembrī brauksim trijjūgā un decembrī svinēsim ziemas saulgriežus," tā par sezonas jaunumiem stāsta orķestra pārstāvji.

14.oktobra koncertos solista lomā būs mežrags, ar ko tuvāk bērni varēs iepazīties koncerta starpbrīdī. LeNeSOna un viņa draugu lomās iejutīsies aktieri Valdis Vanags un Aleksejs Geiko. Režisors Andris Kalnozols. Scenogrāfe Kristīne Daukšte.

Koncertcikla turpmākajos pasākumos klausītāji iepazīsies ar troļļiem, Kalnu karali un Pēru Gintu no Edvarda Grīga simfoniskajiem darbiem (11. novembrī), satiksies ar rotaļlietām no Kloda Debisī "Bērnu stūrīša" (17. februārī) un nodosies bērnības izpriecām Sergeja Prokofjeva "Vasaras dienas" pavadījumā (21. aprīlī Rīgā, 22. aprīlī Cēsīs).

Pirmais sezonas koncerts notiks 14. oktobrī pulksten 11 krievu valodā un pulksten 14 latviešu valodā, Rīgas Lielajā ģildē.

Bērnu izglītošanai klasiskās mūzikas jomā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) izveidojis koncertciklu ar LeNeSOna piedalīšanos. LeNeSOns jau sešas sezonas ir LNSO bērnu koncertu talismans, viņš ir zinātkārs puisēns, kuram patīk darīt blēņas, bet kuru ļoti interesē mūzika un kurš sapņo kļūt par diriģentu. Viņš piedalās koncertos, lai caur nopietniem un smieklīgiem stāstiem kopīgi ar bērniem izzinātu orķestra noslēpumus. Šādā veidā bērniem tiek pastāstīts par mūzikas un orķestra pamatvērtībām, turklāt mazie klausītāji tiek mācīti un izglītoti, kā uzvesties klasiskās mūzikas koncertos.

Koncertu starpbrīžos bērniem dota iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kurās var gan mākslinieciski izpausties, gan iepazīt tuvplānā mūzikas instrumentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!