"Esmu pilnas slodzes trīsdesmitgadniece. Atbildīgs darbs, divi bērni, vīrs, kredīts, draudzenes un vecāki, kas prasa uzmanību. Kā visu savienot? Kā neko neatstāt novārtā? Kā nesajukt prātā, kad bērns vemj četras reizes naktī tieši pirms svarīgas sapulces darbā, bet vīrs ir komandējumā?

Atbilde ir ļoti vienkārša – visu nevar savienot. Nevar. Tāpēc nepieciešams vadīties pēc principiem, kas palīdz palikt par saprātīgu cilvēku," tā savā blogā "Manasmellenes" atzīst Hanna Upe.

Izvērtē prioritātes

Izvēlies svarīgākās, neatliekamās un degošākās darāmās lietas un koncentrējies tām. No netīriem traukiem neviens nenomirs (visticamāk)! Ja darbā prezentācija, tad tikai tā, ja slimo mamma, pievērs uzmanību viņai.

  • Ko veidot pirmo – karjeru vai ģimeni? Par to lasi rakstā šeit, kur atradīsi sieviešu atklāsmes par šo tēmu.

Sekss ir svarīgs

Varbūt tev šajā dzīves posmā sekss nav svarīgs, ir absolūti nesvarīgs un tā ir prioritāte numur 678. Bet tavam partnerim tas var būt svarīgāks, pat ļoti svarīgs. Tāpēc izvēlies – jā, ok, tev seksa nebūs, bet tavam vīram sekss būs. Un izvēle ir tavās rokās – vai tas būs ar tevi, vai ar kādu citu.

Un runa nav par sarkanu veļu, svecēm un vakariņām, un uzspīlētu romantiku, kas kliedz pēc laulību konsultanta. Runa ir par parastu seksu, ko grib abi.

Bērni iet gulēt pirms vecākiem

Ja vien bērniem nav 15 gadu. Tad ir saprotams, ka bērnus hormoni moka vairāk nekā vecākus. Ja bērni ir mazi (lasi – mazuļi vai sākumskolas skolēni), bērniem miegs ir vajadzīgs krietni vairāk nekā vecākiem. Tāpēc bērni iet gulēt pirmie, lai vecāki varētu pievērstiem punktam Nr. 2 jeb seksam.

  • Kāpēc pietiekami laba mamma ir labāka par perfektu, uzzini šeit.

Rītam sagatavojies jau vakarā

Tas ir ļoti vienkārši. Saliec drēbes sev un bērniem, kas to nedara paši. Izdomā, ko celsi brokastu galdā. Rūpējies, lai somas un līdzi ņemamās mantas ir saliktas jau vakarā – launags, ūdens pudele, sporta tērps, mācību projekts, maska bērndārzniekam – ticu, ka reizēm ir jāatceras ļoti daudz!

  • Ja informācijas apjoms ir pārāk liels, pieraksti to uz lapiņas vai tāfeles.

Vai tas būs būtiski pēc 100 gadiem

Kad vairs nervi netur (un ticu, tas gadās visai bieži), pajautā sev, vai tas būs svarīgi arī pēc ilga, patiešām ilga laika posma, kad būsi jau devusies citos medību laukos. Ja atbilde ir nē – tam nebūs izšķirošas nozīmes, mēģini nedramatizēt un iziet no situācijas ar cieņu. Ir saprotams, ka neviens nevēlas piedzīvot kaunpilnus mirkļus, bet, iespējams, tas, ka nokavēji prezentācijas termiņu vai nogāji piecus kvartālus ar uz augšu paceltiem svārkiem, nav vēl dzīves beigas.

  • Svini ik dienu! Ar katru dienu mēs novecojam. Ar katru dienu attālināmies no jaunības un tuvojamies nāvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!