Foto: Shutterstock
Mazais Aleksandrs Emanuels Kante savos septiņos mēnešos ir pārdzīvojis smagu pārbaudījumu – viņam ir iedzimta mēles, mutes un rīkles anomālija, kas neļauj ēst un elpot. Ar operāciju to var novērst, bet diemžēl Latvijā ārsti to veic tikai bērniņiem, sākot no trīs gadu vecuma. Tas nozīmē, ka, to gaidot, mazulītim būtu jāmokās vairāk nekā divus gadus, jo iedzimtā anomālija apgrūtina viņa iespējas pilnvērtīgi dzīvot un arī attīstīties.

"Ziedot.lv" aicina palīdzēt glābt mazulīti jau tuvākajā laikā, dodot iespēju Vācijas Jēnas Universitātes klīnikas bērnu sejas – žokļa nodaļā veikt operāciju un bērniņam dzīvot normālu dzīvi.

Aleksandra Emanuela stāvoklis ir smags. Viņam ir iedzimta mēles, mutes un rīkles anomālija – Pjera Robina sindroms, aukslēju šķeltne, traheostoma, barošana caur zondi. Puisēna sejiņa ir aplīmēta ar plāksteriem, kas stiprina zondi pie zēna deguntiņa, lai viņš varētu saņemt ēdienu. Elpošanu nodrošina traheostoma, ko viņam ievietoja divu mēnešu vecumā. Zēna rociņās ir speciāli cimdiņi, lai viņš nevarētu noraut sev nost zondi un traheostomu.

Traheostoma regulāri jākopj un jātīra, lai elpceļu gļotas nekrātos un bērniņš nenosmaktu. Aleksandrs Emanuels jau trīs reizes piedzīvojis dzīvībai bīstamus elpas trūkuma gadījumus. Zēnu nevar guldīt uz muguriņas, jo smagās pataloģijas dēļ mēle ir īsa un tā var zēnu nosmacēt. Ar šādām rūpēm paiet ģimenes ikdiena, aparatūra ierobežo zēna kustības, līdz ar to kavējas arī zēna attīstība. Šobrīd zēna stāvokli var atvieglot tikai speciālā aprūpe un regulāra mediķu uzraudzība. Latvijā bērniem ar šādu diagnozi operāciju veic no trīs gadu vecuma. Zēna vecāki ir noraizējušies par zēna attīstību un dzīvībai bīstamām situācijām, tādēļ meklējuši palīdzību ārpus Latvijas.

Aleksandra Emanuela ārstniecību uzņēmusies Jēnas Universitātes klīnikas bērnu sejas – žokļa nodaļa Vācijā. Klīnikā šādas operācijas tiek veiktas bērniņiem jau no sešu mēnešu vecuma. Klīnika paredz ārstniecības izmaksas līdz pat 32 tūkstošiem eiro. Klīnikā mammai būs nepieciešami tulka pakalpojumi, kas stundā izmaksās 40 eiro, paredzams, ka tulka palīdzība būs vajadzīga 20 stundas, kas kopsummā ir 800 eiro. Ceļa izdevumi aviobiļetēm divām personām un transportam no Berlīnes lidostas uz Jēnas klīniku jāplāno 1500 eiro apmērā, uzturēšanās izdevumi paredzami vismaz 500 eiro apmērā. Kopsummā mazā zēna ārstniecības izmaksas paredzamas 34 800 eiro apmērā.

Veicot sarežģīto operāciju jau tuvākajā laikā, tiks mazinātas dzīvībai bīstamās elpas trūkuma situācijas, puisītis varēs mācīties ēst, runāt un staigāt, kā visi viņa vecuma vienaudži. Tā būs iespēja dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, nevis pavadīt dzīvi pieslēgtam pie trubiņām un būt atkarīgam no citiem.

Puisītis ir otrais bērns ģimenē, māsiņai ir trīs gadiņi, ģimene dzīvo Ķekavas novadā, mamma rūpējas par bērniem, tētis ir vienīgais ģimene apgādnieks. Ģimenei nav līdzekļu Aleksandra Emanuela ārstniecības apmaksai, tādēļ ģimene lūdz līdzcilvēku atbalstu. Palīdzēsim Aleksandram Emanuelam dzīvot un veseļoties!

Ziedot septiņus mēnešus vecā mazulīša operācijai iespējams:

* Portālā Ziedot.lv.

* Ziedojot uz kontu, maksājuma mērķī norādot "Palīdzība Aleksandram Emanuelam Kantem"

Fonds Ziedot.lv, Reģistrācijas Nr. 40008078226
Konts: SWEDBANK: konta nr: LV95HABA0551006150241, bankas kods: HABALV22
SEB: konta nr: LV86UNLA0050014286045, bankas kods: UNLALV2X
NORDEA: konta nr: LV19NDEA0000082343510, bankas kods: NDEALV2X
CITADELE: konta nr: LV64PARX0012713470002, bankas kods: PARXLV22
NORVIK BANKA: konta nr.LV42LATB0002010114928, bankas kods: LATBLV22
DNB BANKA: konta nr. LV53RIKO0002013321645, bankas kods: RIKOLV2X
Latvijas pasts: konta Nr. LV05LPNS0001003230983

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!