Foto: Shutterstock

Skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri mācās un turpinās mācības vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs nākamajā mācību gadā, maija sākumā varēs reģistrēties darbam vasaras brīvlaikā.

Reģistrācija 2018. gadā tiks sākta pakāpeniski - katram reģionam ir noteikts savs reģistrācijas sākuma datums:

  • No 7. maija – Latgales reģions;
  • No 8. maija – Zemgales reģions;
  • No 9. maija – Kurzemes reģions;
  • No 10. maija – Vidzemes reģions;
  • No 11. maija – Rīgas reģions.

Skolēnam ir jāreģistrējas tajā reģionā, kura teritorijā viņš vēlas strādāt, uzsver Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Pasākuma mērķis ir veicināt skolēnu nodarbinātību vasaras brīvlaikā valsts līdzfinansētās darba vietās, nodrošinot skolēniem iespēju iegūt prasmes, iemaņas un pieredzi.

Skolēniem jāreģistrējas elektroniski Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā. Lai noskaidrotu, kurā reģionā un filiālē skolēnam ir jāreģistrējas, viņam tabulā ar reģionu, novadu un filiāļu uzskaitījumu jāatrod novads vai filiāle, kuras teritorijā viņš vēlas strādāt.

Elektroniski reģistrēties pasākumam skolēni varēs līdz 2018. gada 16. augustam. Tomēr jāatceras, ka skolēna reģistrācija vēl negarantē iesaisti pasākumā, jo valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots, un iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka reģistrēto skolēnu daudzums pārsniedz piedāvāto darba vietu skaitu!

Pasākums tiek īstenots skolēnu vasaras brīvlaika mēnešos no 1. jūnija līdz 31. augustam.

Pasākuma laikā skolēnam ir iespēja strādāt darba devēja pieteiktās un NVA atbalstītās darba vietās. Informācija par darba vietām tiek publicēta NVA mājaslapā. Skolēns pasākumā piedalās vienu mēnesi, atsevišķos gadījumos nodarbinātība var tikt pagarināta līdz diviem mēnešiem.

Skolēns pasākuma laikā saņem:

  • darba algu vismaz valstī noteiktās minimālās darba samaksas apmērā par pilnu nostrādāto darba laiku mēnesī;
  • darba vadītāja atbalstu;
  • normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos – apmaksātas obligātās veselības pārbaudes.

Skolēns tiek apdrošināts pret nelaimes gadījumiem darba vietā.

Skolēns vecumā no 15 līdz 18 gadiem tiek nodarbināts ne ilgāk kā septiņas stundas dienā un ne vairāk kā 35 stundas nedēļā.

Skolēns vecumā no 18 līdz 20 gadiem (ieskaitot) tiek nodarbināts ne vairāk kā astoņas stundas dienā un ne vairāk kā 40 stundas nedēļā.

Nepieciešamie dokumenti, kas jāņem līdzi, pēc elektroniskās reģistrēšanās, ejot uz NVA filiāli:

  • Personas apliecinošs dokuments (pase vai identifikācijas karte),
  • Ja skolēns ir jaunāks par 18 gadiem - ārsta izziņa par medicīnisko apskati (jāuzrāda NVA filiālē, saņemot norīkojumu dalībai pasākumā. Ārsta izziņa iesniedzama darba devējam, uzsākot darba attiecības),
  • Uz atlasi pie darba devēja noteikti jāņem līdzi sagatavots CV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!