Foto: Privātā arhīva foto
12 gadus vecajam Ričardam cerība uz izdzīvošanu un ārstniecību bija atkarīga no ziedotāju atsaucības, taču pateicoties cilvēku līdzdalībai un vēlmei palīdzēt, viņš dosies uz Austriju, lai uzveiktu vēzi, ziņo Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

"Šobrīd Bērnu slimnīcas fonds apmaksā Ričardam jau trešo ķīmijterapijas kursu, sedzām izdevumus arī par konsultāciju Austrijā, taču ārstniecībai nepieciešamā summa bija tik liela, ka bez citu atbalsta mēs nevarētu puikam palīdzēt. Ričarda ārstniecībai Austrijā pirmajiem sešiem mēnešiem bija nepieciešami 70 000 eiro. Ziedotāju atbalsts Ričardam un viņa ģimenei ir sniedzis cerību un reālu iespēju uz atveseļošanos, jo, paliekot Latvijā, prognozes izdzīvošanai bija ļoti sliktas. Arī laikam šajā gadījumā ir milzīga nozīme, un, pateicoties veselības uzņēmumu grupas "Repharm" ziedojumam, Ričards ārstniecību Austrijā varēs uzsākt jau 17.septembrī. Šis ir lielisks piemērs, kad rūpes par bērnu un bērna veselība ir prioritāte, kas atspoguļojas pavisam reālos darbos!", pateicību pauda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Ričarda mammai Intai tik ātri iegūtā palīdzība bija pozitīvs šoks. "Mīļš un sirsnīgs paldies par doto iespēju Ričardam Austrijā turpināt ārstēšanu. Vārdos nav izsakāma mūsu pateicība un tas, cik daudz mums kā vecākiem nozīmē šis lielais atbalsts," viņa stāsta. Ričarda mamma pastāstīja arī par situāciju, kāpēc nepieciešama ārstniecība Vīnes klīnikā. "Laikam jau ikviens, kam ģimenē kāds ir saslimis ar onkoloģisku slimību, teiks, ka tas ir liels trieciens visai ģimenei, kas izmaina ļoti daudz, sevišķi, ja tas skar bērnu. Tā arī mums dzīve sagriezās pilnīgi citādāka – sākās ārstēšanās 2016. gada janvārī, kas viesa cerību – bija operācija, stari, daudz ķīmijas kursu. 2017. gada maijā pasaule lēnām sāka nostāties ierastajā ritmā. Līdz decembrī magnētiskās rezonanses izmeklējums uzrādīja vienu recidīvu – pasaule sagriezās kājām gaisā un cerības bruka, jo prognozes bija sliktas. Var palīdzēt vienīgi starošana un ķīmija, un tā pie katra jauna recidīva. Pateicoties BKUS lieliskajai ārstu komandai hematoonkoloģijas nodaļā un Ričarda ārstējošai ārstei dr. Grūtupai par viņas ticību un entuziasmu, tika meklētas iespējas. To arī atrada vienā no klīniskās universitātes slimnīcām Vīnē. Ar Bērnu slimnīcas fonda atbalstu jūnijā aizlidojām uz konsultāciju. Vīnes dakteri iedrošināja mūs veikt ārstēšanu viņu klīnikā, tikai vajadzīgais finansējuma apjoms bija ļoti liels."

Katru gadu Bērnu slimnīcas fonds nodrošina palīdzību teju 200 bērniem, kuriem nepieciešama steidzama medicīniska palīdzība, kas nav valsts apmaksāta. Visbiežāk nepieciešams segt izdevumus par diagnostiku, konsultācijām pie ārvalstu speciālistiem, par medikamentiem, par dzīvībai svarīgu tehniku, kā arī ceļa un uzturēšanās izdevumus ārvalstu klīnikā. Atbalstu Fonds var nodrošināt tikai pateicoties ziedojumiem, tāpēc aicinām palīdzēt ārkārtas situācijā nonākušiem bērniem, zvanot uz ziedojumu tālruni 90006681 – tiek ziedots 1,42 eiro, kā arī ziedojot Bērnu slimnīcas fonda bankas kontos – AS Swedbank, LV02HABA0551000377020, AS SEB banka, LV84UNLA0050012160326, norādot mērķi – ārkārtas gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!