Foto: Shutterstock
Kādā Notingemšīras sākumskolā piecus gadus vecs zēns nolēmis kļūt par meiteni. Uz skolu viņš sācis nākt meiteņu skolas formā, par ko skolas vadība informējusi gan vecākus, gan skolotājus un klasesbiedrus, lūdzot zēnu uztvert kā meiteni.

Skola esot visai mierīgi pieņēmusi šo situāciju, un vecākais skolotājs īpašā vēstulē lūdzis zēna klasesbiedrus un vecākus turpmāk puiku uztvert kā meiteni. Zēna vecāki saņem nepieciešamo psiholoģisko palīdzību, vēsta britu portāls Dailymail.co.uk

Šis esot viens no visjaunākajiem oficiāli reģistrētajiem dzimuma disforijas gadījumiem valstī. Dzimuma disforija ir stāvoklis, kad pieaugušais vai bērns nepieņem savu bioloģisko dzimumu. Lielbritānijā pret šādiem cilvēkiem ir ierasts attiekties ar lielu izpratni, cieņu un atbalstu.

Notingemšīras pašvaldības pārstāvis Kolins Petigrū (Colin Pettigrew) atzinis, ka "transpersonas ir jauna joma daudzās skolās". Tieši tādēļ pašvaldība sniedz visa veida atbalstu skolotājiem, izglītojot viņus par līdztiesības jautājumiem. Amatpersona arī atzīmējusi, ka likums šādas personas aizsargā, tādēļ visiem kopā jādomā par to, kā atbalstīt šo bērnu un jauniešu vajadzības. Britu portāls ziņo, ka valstī ir tikai viena klīnika, kas nodarbojas ar bērnu un jauniešu dzimumu identitātes jautājumiem, tā atrodas Londonā.

Kā portālam pastāstījis labdarības organizācijas "Gender Identity Research and Education Society" vadītājs Bernards Rīds (Bernard Reed), saskaņā ar pēdējo gadu apkopotajiem datiem, jaunu cilvēku skaits, kuri nevar pieņemt savu dzimumu, Lielbritānijā pieaudzis par 50 procentiem. Pēc Rīda teiktā, diskomfortu, kas saistīts ar dzimuma piederību, var izjust bērni jau no divu gadu vecuma. Tiek pieņemts, ka ar mazākām vai lielākām problēmām šajā jautājumā ir pazīstams aptuveni katrs simtais cilvēks.

Visjaunākais brits, kurš vēlējās mainīt dzimumu, ir trīs gadus vecais Daniels, kurš tagad ir meitene vārdā Danija. Saskaņā ar labdarības organizācijas "Mermaids", kura atbalsta bērnus, kuri izjūt kādas problēmas ar dzimuma identitāti, datiem, patlaban Lielbritānijā ir aptuveni 80 šādu bērnu, no kuriem jaunākajam ir tikai četri gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!