Foto: Publicitātes attēli

No 30. augusta līdz 3. septembrim pirmklasniekiem sniegta iespēja apskatīt Latvijas Dabas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas bez maksas. Lai muzeja apmeklējumu ģimenēm padarītu vēl aizraujošāku, muzejs piedāvā arī tematisku uzdevumu trasīti "Ziņkārīgais lapsēns".

Aizejot uz muzeju, saņemsi speciālu uzdevumu grāmatiņu un, kopīgi izstaigājot muzeja ekspozīcijas, meklēsi atbildes uz jautājumiem, un noskaņosies jaunajam mācību gadam. Būs jāmeklē, jākrāso un jāskaita, kā arī jāsāk mācīties vai jāatceras alfabēts. Aktivitāte piemērota ģimenēm ar pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, stāsta muzeja pārstāve Baiba Krustiņa.

Zinību diena ir prieka pilna un satraucoša gan skolēniem un viņu vecākiem, gan skolotājiem un ikvienam, kurš atminas savas skolas gaitas. Tuvojoties 1. septembrim, muzeja darbinieki aicina izmantot īpašos piedāvājumus un iesildīties jaunajam mācību gadam kopā ar aktieri Edgaru Liporu un mūziķi Goran Gora!

Zinību dienā, 1. septembrī, pārsteigumi un aktivitātes Dabas muzejā būs visas dienas garumā.

1. septembrī pulksten 17 muzejs piedāvā noskatīties izrādi–lekciju "Putni", kas īpaši piemērota pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Programmas laikā dzirdēsi sešus stāstus par cilvēka satikšanos ar putniem. Kā balodis būvē ligzdu? Cik plats ir vanaga spārnu atvērums? Kurš putns iemainīja zelta spalvas pret skaistāko balsi pasaulē? No kura lidoņa nobijās putnu draugs Edgars?

Biļetes uz izrādi iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties muzeja kasē un vietnē "Bezrindas.lv". Izrādes apmeklētājiem no pulksten 15 būs pieejamas dažādas radošās darbnīcas un pārsteigumi sadarbībā ar izdevniecību "Pētergailis". Izrādes apmeklētājiem muzeja apskate bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!