Foto: Panther Media/Scanpix
"Rīgas veselības centrs" aicina vecākus uz bezmaksas semināru par bērnu traumatismu, kas notiks 20. oktobrī no pulksten 17 līdz 19 centra filiālē "Ziepniekkalns", Valdeķu ielā 57. To vadīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts reanimatologs Valdis Skotelis.

Reanimatologs stāstīs par dažādām bērnu traumām un to profilaksi, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu. Skotelis arī atbildēs uz vecāku jautājumiem un sniegs praktiskus piemērus no savas pieredzes, vēstī informācija pašvaldības mājaslapā "Veseligsridzinieks.lv". Seminārs notiek projekta "Pirmais solis – drošs!" gaitā, un tā mērķauditorija ir vecāki, jo īpaši jaunās mammas un tēti, un pirmsskolas vecuma bērnu vecāki.

Bērnu traumu gūšanas galvenie iemesli ir vecāku neuzmanība, kā arī zināšanu trūkums par bērniem drošu vidi – aptuveni 75 procentos gadījumu traumas tiek gūtas mājās. Tieši tāpēc pareizs situācijas novērtējums un iespējamā riska paredzēšana var novērst gan traumu iespējamību, gan nodrošināt adekvātu rīcību un pirmās palīdzības sniegšanu, ja trauma tomēr gūta. Tieši šīs bērna veselībai (un nereti – dzīvībai) kritiskās zināšanas un prasmes būs iespējams apgūt seminārā – nodarbībā "Par bērnu traumatismu".

Pieteikties lekcijai var, rakstot uz solisdross@gmail.com vai zvanot pa tālruni 29249579.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!