Foto: Publicitātes attēli

Svētdien, 15. oktobrī, pulksten 12 muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" notiks rudens norisēm veltīts bērnu rīts. Šajā rudens dienā Čučumuižas rūķi kopā ar runci Albertu aicinās mazos muzeja apmeklētājus līdzdarboties muzikālā uzvedumā "Rudentiņš nebēdnis".

Oktobra uzvedums "Rudentiņš nebēdnis" vēstīs, kādas pārmaiņas vērojamas dabā, kad ir ienākusies rudens raža un sēņotāji nāk mājās no meža ar pilniem groziem. Kā varētu atšķirt ēdamas sēnes no neēdamām, ja visas sēņu cepurītes būtu vienādas? Te nāks talkā rūķis Ķērpītis, kurš sēņu cepures nokrāsos. Savukārt kokiem kastaņu, čiekuru, riekstu pogas piešūs skrodermeistars Mezgliņš. Bet ko Kikī? Protams, salasīs visas skaistākās sēnes! Tas nekas, ja tās ir sarkanas ar baltiem punktiņiem…

Bērnu rītā tiek piedāvāts radoši un aktīvi pavadīt laiku kopā ar runci Albertu, rūķu krustmāti Kristīni un Čučumuižas rūķiem. Bērniem būs iespēja arī nofotografēties jūgendstila fotosalonā ar greznām cepurēm, spēlēt ornamentu spēli un uzcelt savu jūgendstila namu muzeja virtuālajā ekspozīcijā, stāsta muzeja pārstāve Dace Bāliņa.

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no četriem līdz astoņiem gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas.

Ieejas maksa katram apmeklētājam – divi eiro. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni +371 67181465.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!