Foto: Publicitātes foto
4. augustā pie Siguldas koncertzāles "Baltais flīģelis" svinīgā pasākumā "Esmu dzimis Siguldas novadā" sveikti 2018. gada pirmajā pusgadā dzimušie novadnieki un viņu ģimenes.

Siguldas novadā pirmajā pusgadā deklarēti 114 jaundzimušie – 63 meitenes un 51 zēns. 41 ģimenē piedzimis pirmais bērniņš, 46 ģimenēs otrais, 17 ģimenēs trešais, septiņās ģimenēs piedzimuši ceturtie bērni, bet divās – piektā atvasīte. Populārākie vārdi 2018. gada pirmajā pusē dzimušajiem bērniem ir Paula, Patrīcija, Madara, Estere un Elizabete, kā arī Jēkabs un Pauls.

"Dzīve ir kā garš ceļš, kuru ejam, mūža garumā sastopot nezināmo, atkal un atkal ko jaunu, vēl neatklātu, neiepazītu. Jūsu mazuļu lielais dzīves ceļš ir aizsācies šeit – Gaujas senlejas krastos, tāpēc lai šī piemiņas zīme "Esmu dzimis Siguldas novada" ir kā atgādinājums, ka viņu saknes ir šeit – pie ievu ziediem, zelta lapām, Gaujas un aizrautīgiem cilvēkiem – jums, vecāki," svinīgajā pasākumā sacīja pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.
Foto: Publicitātes foto

Muzikālus sveicienus un dziesmu tekstu atdzejojumus pasākumā klātesošajiem veltīja dziedātāja Linda Leen.

Nākamais godināšanas pasākums plānots 2019. gada pirmajā pusē, kad tiks sveikti 2018. gada otrajā pusgadā dzimušie novadnieki, kuru reģistrēšanās Siguldas novada pašvaldības e-pakalpojumu portālā "E.sigulda.lv" notiks no 2019. gadā laikā no 1. līdz 31. janvārim.

Pasākums, kurā katrs Siguldas novadā deklarētais jaundzimušais novadnieks no pašvaldības domes priekšsēdētāja saņem īpaši veidotu monētu ar iegravētu novada ģerboni, mazuļa dzimšanas gadu un Siguldas Jaunās pils kontūru, norisinās kopš 2012. gada. Kopumā monētas saņēmuši jau vairāk nekā 1600 jaundzimušo.
Foto: Publicitātes foto

Jau ziņots, ka 2017. gadā Siguldas novadā tika reģistrēti 265 jaundzimušie – 143 zēni un 122 meitenes, kas ir tikai par vienu mazuli mazāk nekā 2016. gadā. 2015. gadā Siguldas novadā reģistrēti 226 jaundzimušie, 2014. gadā – 265 mazuļi, savukārt 2013. gadā – 247 jaundzimušie novadnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!