Foto: EPA/LETA
Noteikti pieci jaunieši no visas Latvijas, kas saņems finansējumu savu sapņu un ieceru piepildīšanai. No šiem pieciem jauniešiem trīs nodarbojas ar sportu, bet viens puisis naudas atbalstu gūs, lai īstenotu sapni – kļūt par videooperatoru, bet vēl viens naudu varēs izmantot robota sagatavošanai.

Dalībai konkursā "Diena kā piedzīvojums" pieteicās 44 jaunieši no visas Latvijas vecumā no 15 līdz 20 gadiem, no kuriem žūrija izvēlējās 24 jauniešu pieteikumus. Katrs no tiem cīnījās par finansējumu 2000 eiro apmērā sava izaugsmes potenciāla apgūšanai, talantu attīstībai un ieceru īstenošanai.

Nu noskaidroti konkursa uzvarētāji. Vidzemē uzvaru izcīnīja 17 gadus vecais triatlonists no Burtnieku novada – Savēlijs Suharževskis. Viņš sapņo uzlabot savu sniegumu un piedalīties Eiropas triatlona kausa sacensībās, tāpēc saņemtos līdzekļus izlietos sagatavošanas treniņnometnei un dalībai sacensībās.

Kurzemē par uzvarētāju kļuva 16 gadus vecais skrējējs no Aizputes Artūrs Niklāvs Medveds, kurš ar skriešanu nodarbojas jau sešus gadus. Artūrs sapņo nākamgad doties uz Eiropas čempionātu U-18 grupā. Lai jau laicīgi sāktu gatavoties, konkursā iegūto naudu viņš iztērēs skriešanas inventāra iegādei, kā arī ārzemju treniņnometnes apmeklējumam.

Par Latgales reģiona uzvarētāju kļuva 16 gadus vecais Raivis Isakovičs, kurš sapņo kļūt par video operatoru, tāpat kā viņa tēvs. Par saņemtajiem līdzekļiem viņš iegādāsies video kameru, gaismu komplektu un statīvu, kas ļaus viņam biežāk iesaistīties ar filmēšanu saistītos projektos un pilnveidot savas prasmes.

Zemgalē par uzvarētāju kļuva 15 gadus vecais Dāvis Vāceris, kurš aizraujas ar informātiku un matemātiku un vēlas kļūt par informātikas tehniķi. Tāpēc, lai jau tagad attīstītu savas prasmes, par iegūto naudu viņš plāno iegādāties robota sagatavi, kas ļaus viņam trenēties programmēšanā.

Savukārt par Rīgas reģiona uzvarētāju kļuva 15 gadus vecā tramplīnlēcēja no Ogres – Šarlote Šķēle. Viņa ir pirmā meitene Latvijas vēsturē, kas nodarbojas ar šo sporta veidu. Lai uzlabotu savu sniegumu un gūtu jaunas zināšanas un iemaņas šajā sporta veidā, konkursā saņemto naudu viņa novirzīs sporta treniņu un nometņu apmeklējumam ārpus Latvijas.

Konkursā 15 līdz 20 gadus veciem jauniešiem tika sniegta iespēja pierādīt sevi dažādās jomās, piemēram, mākslas, mūzikas, zinātnes, sporta, moderno tehnoloģiju un citās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!