Bērnu jubilejas parasti piezogas klāt nemanāmi, un ne vienmēr ir iespējams un budžets atļauj saorganizēt ballīti kādā no vietām, kas tajā brīdī ir topā. Visu organizējot pašiem, pienāk brīdis, kad aktualizējas jautājums par ātru un vienkāršu ēdināšanas risinājumu.

Ir labi, ja esi dzimis ar organizatora talantu un jaunas idejas un risinājumi bērnu ballītei ir tava stihija. Tomēr realitātē ir daudz vecāku, kam pasākumu organizēšana un plānošana ir liels izaicinājums, kas bieži tiek atlikts uz pēdējo mirkli. Pat ja izdevies vienu reizi organizēt teicamu ballīti, tas nozīmē, ka šo scenāriju atkārtot vairs nav vēlams, tas nebūtu labais tonis, līdz ar to pēc gada būs nepieciešams jauns plāns. Iespējas sašaurina arī tas, ka ballītes tāpat organizē citu vecāku bērni, un, bērniem piedaloties abos pasākumos, izklaides sadaļas scenārija atkārtošana arīdzan nav vēlama.

Pasūtot pilna servisa pakalpojumu, kas iekļauj gan telpas, gan pasākuma vadītāju, izklaides programmu un ēdināšanu, bērnu ballīte ģimenes budžetā var iecirst pamatīgu robu. Pa reizei katram vecākam tāda iespēja ir jāizmanto, jo tas rūpes par pasākuma organizēšanu samazina, tomēr katru gadu to atkārtot nevar arī tāpēc, ka ir nepieciešams jauns scenārijs.

Drošs variants, kas gan vecākiem var prasīt dažu sirmu matu, ir organizēt ballīti pie sevis. Tādā gadījumā nepieciešams izvēlēties pasākuma tēmu, piemēram, supervaroņu ballīte, un sagatavot bērniem vairākas atrakcijas. Ja telpas atļauj, lielisks bērnu enerģijas patērētājs ir piepūšamās atrakcijas. Pluss ir tāds, ka, izvēloties jaunu tēmu, atkal ir iespēja viesus uzņemt pašiem.

Ja ballīte tiek organizēta savā mājoklī, tā pagalmā vai arī noīrētās plašākās telpās, līdztekus izklaides daļas organizēšanai vecākiem ir pašiem jārisina arī ēdināšanas jautājums. Lai tas neprasītu milzu līdzekļu un laika ieguldījumu, teicama alternatīva ir izvēlēties kvalitatīvas un ātri pagatvojamas uzkodas ballītei – saldētās picas.

Nr.1 saldētās picas Latvijā – Dr.Oetker Ristorante. *

  • * Avots: ACNielsen, Pārdošanas vērtība (Eur) Latvijā, Jan-Dec 2016.

Dr.Oetker picas ir viegli un ātri pagatavojamas cepeškrāsnī. Pica būs gardāka, ja to cepsiet cepeškrāsnī ar augšējo un apakšējo sildītāju, nevis karstā gaisa konvekcijas krāsnī. Brīdi, pirms noslēdzies pirmais rotaļu vilnis, pirmā pica jāliek cepeškrāsnī, un jau pēc aptuveni 10 minūtēm bērnus var aicināt iestiprināties. Dr.Oetker picu garšas ir izvēlētas no labāko itāļu picēriju ēdienkartēm.

Nereti novērojamas situācijas, ka bērni ballīšu laikā ir tā aizrāvušies ar rotaļām, ka var palikt ar tukšiem vēderiem. Par izsalkumu viņi atceras, kad ar vecākiem dodas mājup. Savukārt picas ir produkts, ko bērni labprāt ēd un kam atrod laiku arī aizraujošas ballītes laikā.

Picas arī ir labs risinājums gadījumam, ja kompānijā ir bērni, kas neēd gaļu, tāpēc, plānojot ballīti, vēlams izvēlēties arī Ristorante Mozzarella ar svaigu sieru, sagrieztām tomātu šķēlītēm un vērtīgo pesto mērci, kā arī četru sieru picu Ristorante Quattro Formaggi, ko papildina baziliks, garšvielas un kraukšķīgā, plānā garoza.

Maldīgs ir sabiedrības priekšstats, ka saldēts produkts būs sliktāks un ir zaudējis enerģētisko uzturvērtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!