"Polarn O. Pyret koncepcija nav mainījusies kopš laikiem, kad tika radīts pirmais svītrainais krekliņš. Bērniem nepieciešams apģērbs, kurā var spēlēties. Polarn O. Pyret apģērbs tika izstrādāts ar domu, ka apģērbam jāizskatās skaisti un jābūt tādam, kas padara dzīvi vienkāršāku. Apģērbs, kuram jābūt izturīgam un kuru varētu atdod jaunākajiem brāļiem un māsām. Vēl tam jābūt mūsdienīgi klasiskam un jābūt krāsotam vismīļākajās un vislabākajās svītrās pasaulē.

Kas bērniem patiktu vislabāk? No tā sākas mūsu filozofija un tas, kā mēs strādājam un kādus lēmumus pieņemam. Apkartnei un sociālajai atbildībai mūsu uztverē ir liela nozīme. Kas ir labi bērnam - ir labi pieaugušajam.

No pieticīgiem pirmsākumiem Stokholmā 1976. gadā, radot svītrainu krekliņu un vēlmi ražot bērniem labākas drēbes, mēs esam kļuvuši par uzņēmumu ar vairāk nekā 100 veikaliem Zviedrijā un visā Eiropā. Kā izrādās, zviedru bērni un vecāki nav vienīgie, kuri novērtē mūsu apģērbu kvalitāti, dizainu un funkcijas.

Sākoties rudens lietavām un tuvojoties ziemai, ir īstais laiks pārskatīt bērna virsdrēbes. Un šeit mēs vēlamies dot dažus padomus par to, kas jāpatur prātā, izvēloties un pērkot virsdrēbes bērniem.

  • Pirmkārt, svarīga ir funkcionalitāte. Tā kā uzņēmums „Polarn O. Pyret" ražo bērnu apģērbu jau vairāk nekā 30 gadu, mēs esam iemācījušies domāt sistēmās - kas kalpo vislabāk un kas ne. Ikviena "Polarn O. Pyret" apģērba detaļa gadu gaitā ir pārbaudīta vairākkārtīgi. Tās padara apģērbu par valkāšanai patīkamu, tas ir izturīgs un piemērots bērniem, kuriem patīk spēlēties lietū vai sniegā.
  • Otrkārt, jums jāiepazīstas ar "Polarn O. Pyret" daudzslāņainības koncepciju. Daudzslāņains apģērbs - pats labākais veids kā apģērbt bērnu. Bērni jūt un panes aukstumu dažādi. Vieni bērni kustas pastāvīgi, citi mazāk kustīgi. Grūti atrast apģērbu, kas vienādi labi aizsargā gan no lietus, gan no aukstuma. Daudzslāņainība apģērba dod iespēju pielagoties laika apstakļiem.

"Polarn O. Pyret" daudzslāņainības koncepcija sastāv no trim kārtām:

1. kārta: pamatiekārta, kas uztur ķermeni sausumā

Kad jūsu bērns atrodas ārā, aukstumā un rotaļājas vai aktīvi darbojas, rodas siltums un mitrums, ko ir nepieciešams aizvadīt prom no ķermeņa. Šī iemesla dēļ ir nepieciešama plāna vilnas vai poliestera auduma kārta, kas saglabā ķermeņa siltumu un aizvada prom mitrumu. Ja laika apstākļi ir mēreni un rotaļāšanās nav pārāk aktīva un bērns daudz nesvīst, vissaudzīgākā ādai ir kokvilna.

2. kārta: Vidējā kārta, kas saglabā ķermeņa siltumu

Vidējā kārta kalpo kā siltumizolācijas kārta, tai jābūt gaisu caurlaidīgai. Laba apģērba vidējā kārta sastāv no mīksta vilnas frotē  vai flīsa auduma un palīdz novadīt mitrumu, vienlaikus saglabājot siltumu. Ja apģērbs „neelpos", ķermenis ātri atdzisīs un kļūs mitrs.

3. kārta: Ārējā kārta, kas aizsargā pret nokrišņiem un vēju, saglabā ķermeņa siltumu un aizvada prom lieko mitrumu.

Ārējā kārta aizsargā pret vēju, lietu un sniegu. Tā nodrošina siltumu un sausumu vējā un nokrišņu laikā.

Mūsu izturīgās virsdrēbes palīdz tikt galā ar jebkuru iedomājamu situāciju. To iekšpusē ir aizsargslānis, kas aizsargā pret vēju, aizvada prom mitrumu un neļauj iekšā iekļūt ūdenim. Mūsu SHELL jakām un biksēm ir ieliektas formas piedurknes un kāju daļas, tādējādi veicinot dabisku un lielāku mobilitāti. Izolētas vīles neļauj apģērbā iekļūt mitrumam.

  • Treškārt, materiāli. Visas "Polarn O. Pyret" jakas un bikses ir izgatavotas no ūdeni un vēju necaurlaidīga, izturīga materiāla. Jakām un biksēm ir izolētas vīles. Daudz virsdrēbju un flīsa apģērbi ir izgatavoti no otrreiz pārstrādātiem materiāliem, piemēram, no poliamīda un poliestera, ko iegūst no izlietotām plastmasas pudelēm un tekstilizstrādājumiem. Tas ir svarīgi arī no apkārtējās vides un otrreizējās pārstrādes viedokļa.
  • Ceturtkārt, sīkās detaļas. Visas drēbes ir izgatavotas, ņemot vērā bērnu maigo ādu. Jakas rāvējslēdzēja augšpusē ir aizsargdaļa bērna zodu un vaigu aizsardzībai, kā arī vētras atloks papildu aizsardzībai pret aukstumu un sniegu. Ieliektas formas piedurknes nodrošina labāku izmēru saderību un lielāku mobilitāti. Regulējamās piedurknes satur iešuves, līplenti un mīkstas aproces. Apģērbam ir arī citas sīkas detaļas, kas padara apģērbu ērti valkājamu.
  • Piektkārt, svarīga ir drēbju dotā drošība, un tas nozīmē nepārtrauktu uzlabojumu procesu. Piemēram, visas šuves ir ļoti mīkstas, tās neberzējas gar ādu un netraucē bērnam. Visām virsdrēbēm ir 360 grādu leņķa atstarotāji, kas nodrošina labu redzamību. Visas kapuces ir noņemamas, nodrošinot, ka bērns rotaļāšanas laikā neaizķersies un neiestrēgs.

Lai nāk rudens lietavas un ziemas aukstums - mēs tam esam gatavi! Mums ir plaša virsdrēbju izvēle bērniem, kuriem patīk rotaļāties ārā lietū vai sniegā! Lūdzu, apmeklējiet Jums vistuvāko veikalu vai ērti iepērcieties e-veikalā www.polarnopyret.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!