Foto: Publicitātes foto
Deju grupa "Fandango" šogad svin 18. gadadienu, ko atzīmē ar lieliem jaunumiem! Darbību uzsāk centra studija, kur piedāvā jaunas nodarbības dažādās vecuma grupās: 4-6 gadi, 7-9 gadi, 10-12 gadi, 13-18 gadi, 18 - 88.

Papildus deju nodarbībām, bērniem un jauniešiem ir iespēja apmeklēt treniņstundas ar mākslas vingrošanas elementiem, kur trenē ne tikai tiltiņus, špagatus un pārmetes, bet apgūst arī dažādus priekšmetus: auklas, apļus, lentas, plīvurus.

Kā meitenēm un zēniem, tā pieaugušajiem ir piemērotas nodarbības ar cīņu elementiem – gan senā indiešu cīņas māksla Kalaripajattu, gan joga ar cīņas elementiem un absolūts jaunums – Taekwondo Dance – nodarbība, kurā melnās jostas īpašniece Aleksandra apvieno cīņu un deju. Cīņas gars palīdz disciplinēt ne tikai ķermeni, bet arī prātu un emocijas. Tā ir prakse, kas labvēlīgi ietekmēs gan skolas un darba gaitas, gan palīdzēs kļūt garīgi stipriem un stāties pretim dažādiem dzīves izaicinājumiem. Tā kā mērķis tomēr nav kļūt par mazajiem Šaoliņ mūkiem, tad bērnu grupām cīņu treniņprocess ir brīžiem rotaļīgs un jautrs.

Jogas deja – īpaša nodarbība studijas vadītājas Amalas Agneses Vīksniņas vadībā. Jogas dejā saplūst daudzpusīgā dejiskā un jogiskā pieredze, kā arī specifiskie indiešu klasiskās dejas elementi.

Visās nodarbībās uzmanība tiek pievērsta harmoniskai fiziskajai attīstībai – neiztrūkst spēka un veiklības vingrinājumu, stājas uzlabošana, stiepšanās. Tiek mācīta jogas elpošana, meditācijas tehnikas un relaksācija.

Reizi mēnesī notiek lielā semināru diena, kas sniedz iespēju izmēģināt jaunus deju stilus, aktiermeistarību un citas radošās aktivitātes.

Bērnu studijas dalībnieki deju sezonas laikā kopīgi apmeklē LNO baleta un operas izrādes, kā arī citus mākslas pasākumus. Vasaras treniņnometnēs tiek rīkoti radošie eksperimenti kustībā, drāmā, modē un dabas izpētes ekspedīcijās.

Pieaugušajiem ir iespēja piedalīties jogas nometnēs Latvijas ārēs vai doties jogas ceļojumā uz Indiju.

Deju studijas "Fandango" deju apmācību programma ir licencēta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Pasniedzēji ir pieredzējuši pedagogi, kas pārstāv dažādas jomas: deja, mākslas vingrošana, kalaripajattu cīņa, Taekwondo, Hatha joga, Bodyart.

"Fandango" centra studija atrodas Kurbada ielā 3, Mežciema studija – Kaivas ielā 50/4.

Deju grupa "Fandango" tika dibināta 2000. gadā kā profesionālu dejotāju apvienība, kas uzstājas dažādos pasākumos, TV šovos un koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs. Bērnu deju studija savu darbību uzsāka 2008. gadā, kad tika iegādātas telpas deju zālei, kas ļāva paplašināt darbības jomu un iesaistīt dejotpriekā arī mazos dejotājus.

Ikdienu apskati "Fandango" "Facebook" lapā!

Informācija, pieteikšanās, jautājumi:
E-pasts: fandango@fandango.lv
Tālr.: 29 241 999 Agnese; 28 277 221 Santa
Web: www.fandango.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!