Foto: Publicitātes foto
Ūdens ir nepieciešams kā pieaugušajam, tā bērnam. Pēdējie pētījumi liecina, ka organismam visdraudzīgākais ir tieši tīrs ūdens, bez liekiem minerāliem un īpaši bez pārlieku daudz sāls. Lai mudinātu vecākus radināt bērnus ikdienā lietot pietiekošu daudzumu ūdens, "Vichy Classique" rīko konkursu "Cālis.lv" foruma lietotājiem, uzsverot, ka tieši ūdens ar vieglu mineralizācijas pakāpi, ir piemērotākais maziem bērniem.

Konkursa noteikumi:

Nāc uz šo "Cālis.lv" foruma diskusiju un līdz šā gada 8. septembrim padalies pieredzē komentāros, kā tavs bērns uzsāka ūdens dzeršanu. Pastāsti, kādas grūtības vai kuriozus sanāca piedzīvot šajā laikā, bet varbūt tev ir kāda viltība, ko vēlies ieteikt arī citiem vecākiem?

Uzvarētāju noskaidrosim izlozes kārtībā un paziņosim 8. septembrī pulksten 16.

Uzvarētājs balvā saņems "Vichy Classique" ūdeni, "Vichy Fresh Bubbles" un siltu vilnas pledu vēsajiem rudens vakariem.

Foto: Publicitātes foto

"Veikalu plauktos atrodams dažāda veida ūdens ar dažādām mineralizācijas pakāpēm. Ikdienas lietošanai ieteicams izvēlēties ūdeni ar zemāku mineralizācijas pakāpi, kura sastāvā nav augsts nātrija jonu daudzums. "Sāļais" ūdens ir vairāk piemērots organisma dehidratācijas gadījumos, piemēram, ja ir augsta fiziska slodze, vemšana, caureja u.tml. Lietojot "sāļo" ūdeni ikdienā un nesekojot līdzi ar pārtiku uzņemtajam sāls daudzumam, organismam tiek radīta papildu slodze, kā rezultātā nātrijs uzkrājas organismā un ilgtermiņā var paaugstināt asinsspiedienu, kā arī radīt nieru un sirds asinsvadu problēmas," stāsta sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga.

Vēl pavisam nesen ūdeni mēdza dzert no sudraba traukiem vai tajā iemest sudraba monētu, tādējādi attīrot no baktērijām un dezinficējot. Skaidrs, ka mūsdienās turēt ūdeni lielās sudraba tvertnēs ir samērā sarežģīti un ekonomiski neizdevīgi, tomēr ražotāji šai problēmai raduši risinājumu.

"Vichy" ir vienīgais ūdens Baltijā, kura ražošanā un attīrīšanā izvēlās sudraba filtru un jonizēšanas metodi, ko panāk, izmantojot zviedru iOWA jonizatoru, kas balstās uz iON-S tehnoloģiju. Vēl nesen dzeramajā ūdenī lika sudraba monētu, kas to dabīgā veidā dezinficēja, attīrīja no baktērijām un jonizēja. "Vichy" ūdenī panākts šis pats efekts. Ūdenim plūstot caur speciāliem sudraba filtriem, tas tiek piesātināts ar sudraba joniem, kuri savukārt palīdz iznīcināt ūdenī esošās baktērijas, tostarp arī nātrija hlorīdu. Sudraba filtrs noņem ūdenim liekās minerālvielas, tas kļūst daudz vieglāks, tīrāks un ilgstoši paliek svaigs. Būtiski, ka tīru un vieglu ūdeni varam dzert vairāk un nebaidīties uzņemt pārāk lielu daudzumu nevajadzīgu minerālu. Šādu tīru ūdeni ieteicams dot arī maziem bērniem, sākot jau no zīdaiņa vecuma.

Savukārt "Vichy Fresh Bubbles" ir veselīga alternatīva saldajām limonādēm. Šis dzēriens satur tikai 7,6 gramus cukura uz 100 mililitriem dzēriena. Tam ir pievienota dabīga citronu un bumbieru sula, atkarībā no garšas veida. Kā arī – tas nesatur mākslīgus aromatizatorus, krāsvielas, konservantus vai garšas pastiprinātājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!