Foto: Publicitātes foto
"Robo Hub" ir robotikas skola bērniem vecumā no 3 līdz 12 gadiem. Šeit bērni jau 5 gadu vecumā spēj uzkonstruēt un ieprogrammēt savu "Lego" robotu. Nodarbībās bērni ar interesi apgūst fiziku, matemātiku un programmēšanu.

Kāpēc robotika ir noderīga?

Konstruēšana bērniem attīsta loģisko domāšanu un uztveri, savukārt programmēšana māca ievērot lietu secību. Visas šīs iemaņas apvieno robotika. "Robo Hub" sniedz iespēju strādāt ar labāko "Lego" robotikas tehniku, kas paredzēta bērniem. Pasniedzēji paskaidro un iemāca konstruēšanas un programmēšanas pamatus, un katru dienu redz daudz lepnu bērnu un izbrīnītus vecākus.

Bērni un tehnoloģijas

Robottehnikas apguve ir paredzēta nākotnes profesiju kārotājiem. Viss, kas pirms dažiem gadiem bija nākotne, patreiz ir realitāte. Tehnoloģiju attīstība ir ātrāka par iespēju apgūt šo informāciju. Vēl nesen mēs ar datora palīdzību veicām darbības, kas pašiem nebija pa spēkam, bet tagad darām tikai to, ko dators nespēj paveikt. Mūsu bērniem tas ir pašsaprotami, jo viņiem atmiņu par mūsu piedzīvoto neseno pagātni. Mazie neprāto par to, kas bijis, jo viņi tur nepiedalījās. Tas atbrīvo telpā daudz vietas jaunām idejām un izgudrojumiem.

Kā izvēlēties bērnam pulciņu pēc stundām?

Sākotnēji jānoskaidro, kas bērnam interesē. Vislabāk to izdarīt, vedot bērnu uz dažādām nodarbībām. Dejas, futbols, dambrete un arī robotika attīsta bērniem dažādas iemaņas. Bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades centri vienmēr bijuši pieprasīti. Interešu izglītībai ir jābūt interesantai.

Kur un kā notiek "Robo Hub" nodarbības?

Nodarbības notiek reizi nedēļā darba dienu vakaros un sestdienās no rītiem Rīgā, Brīvības ielā 224. Katrā grupā maksimums ir 8 bērni, katram – savs robotikas komplekts un dators. Katrai vecuma grupai ir atbilstoši uzdevumi un konstrukcijas.

Plašāka informācija par skolu, nodarbību laiki, vecuma grupas un cenas – "Robo Hub" mājaslapā.

Lai pieņemtu lēmumu, skolas pasniedzēji aicina atbraukt uz iepazīšanās nodarbību! Visa informācija: www.robohub.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!