Foto: Shutterstock
Nav nepieciešams visu māju aizkraut ar rotaļlietu kalniem, domājot, ka nu gan bērniņam tiek sniegta vislabākā iespēja emocionālai un intelektuālai attīstībai. Patiesība ir tāda, ka ne jau kvantitāte, bet gan kvalitāte sniedz vēlamo efektu. Un kāpēc fiziskas aktivitātes nepieciešamas ne tikai mazuļiem, bet arī vecākiem, arī to varēsi uzzināt lekcijā.

Ja vēlies uzzināt, kādām rotaļlietām būtu jāatrodas tava bērna mantu kastē, kādēļ ir svarīgi, lai bērnam ik dienu tiktu nodrošinātas fiziskas aktivitātes un kādas ir vispiemērotākās vecumā no trīs mēnešiem līdz aptuveni gada vecumam, apmeklē Vecāku skolas ceturto nodarbību jaunajiem vecākiem.

Bērnu fizioterapeite Zane Paiča stāstīs par to, kādas ir ieteicamās rotaļas un rotaļlietas bērniem no trīs mēnešu vecuma līdz gada vecumam.

Savukārt, kā samazināt muguras sāpes topošajām un jaunajām māmiņām, stāstīs un praktiskus ieteikumus demonstrēs sertificēta fizioterapeite Monta Puide.

Fizioterapeite pastāstīs un parādīs, kā māmiņām pašām nostiprināt dziļo rumpja muskulatūru un izstiept plecu, kakla un muguras muskuļus, lai novērstu muguras sāpes un plecu joslas saspringumu.

Speciālisti sniegs savu skatījumu par to, cik svarīgas ir fiziskas aktivitātes mazuļiem, kas ne tikai sniedz labumu fiziskajai veselībai, bet arī attīsta bērna domāšanas prasmes. Lai vecāki būtu spējīgi parūpēties par saviem mazuļiem un izturēt slodzi, arī pašiem ir jāvingro un jākustas, lai sāpes nepiezogas nemanītas.

Lekcija notiks vecāku izglītošanas projekta īstenošanas gaitā, ko organizē portāls "Cālis.lv" sadarbībā ar veselības centru "Vivendi". No februāra līdz maijam piedāvājam lekciju ciklu par dažādām tēmām, kas varētu būt saistošas vecākiem. Turklāt lekcijās aplūkojamos jautājumus esam izraudzījušies, balstoties uz "Cālis" forumā uzdotajiem un meklētākajiem jautājumiem.

Lekcijas noslēgumā varēsi iztaujāt abus speciālistus, uzdodot savus jautājumus.

Zane Paiča
Bērnu fizioterapeite

Zane Paiča ir bērnu fizoterapeite, kura strādā ar bērniem jau kopš 1999. gada, kad pabeidza rehabilitācijas fakultāti Rīgas Stradiņa universitātē. Darba pieredzes bagāžā ir darbs Bobata centrā "Attīstība", NRC "Vaivari" ambulatorajā klīnikā. No 2005. gada darbojas savā privātpraksē. Papildus apguvusi Bobata koncepta pamatus, Pikleres terapiju, Maigo Bio-Enerģētiku. Zane piedāvā konsultācijas mazu zīdaiņu vecākiem par prasmīgu bērna aprūpi, kā arī konsultē un strādā ar zīdaiņiem un maziem bērniem,ja ir attīstības problēmas.Monta Puide, fizioterapeite

Monta Puide
Bērnu fizioterapeite

Fizioterapeite, beigusi Rīgas Stradiņa universitāti, iegūstot profesionālo bakalaura grādu veselības aprūpē un fizioterapeita kvalifikāciju, kā arī papildus izglītojusies Latvijas Universitātes profesionālās pilnveides izglītības programmā "Ajūrvēdas pamati".

Monta ir specializējusies fizioterapijas konsultāciju sniegšanā pusaudžiem, pieaugušajiem un grūtniecēm - stājas vājuma, traumu, muguras sāpju, galvassāpju, neiroloģijas un kardioloģijas gadījumos.

Ikdienā Monta izmanto individuālu, uz pacienta mērķiem vērstu terapiju, mīksto audu mobilizācijas, Pilatesa metodiku, medicīnisko teipošanu, muskuļu stiepšanu, aktīvus terapeitiskus vingrojumus, dažādas relaksācijas metodes, pozas korekcijas un ergonomisko konsultēšanu.

Vairāk par lektoru lasi šeit.

Datums: 10.05.2017.
Laiks: 11.00 - 12.30
Norises vieta: veselības centrs "Vivendi", Dzirnavu iela 16, Rīga
Lekcijas cena: 5 eiro, "Cālis" foruma reģistrētajiem lietotājiem – bez maksas. Vietu skaits ierobežots – tā kā plānots, ka jaunie vecāki šīs nodarbības apmeklēs kopā ar mazuli, maksimālais dalībnieku skaits lekcijā ir 25. Lekcijas var apmeklēt, aizpildot pieteikuma anketu un saņemot apstiprinājuma vēstuli.

Patlaban gan uz lekciju pieteicies jau maksimālais dalībnieku skaits, bet vari tomēr vēl pieteikties. Ja būs izmaiņas, mēs tev paziņosim par iespēju apmeklēt lekciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!