Mobilo tālruņu ražotājs "Nokia" ieviesis jaunu pakalpojumu, kas aplikāciju izstrādātājiem un izdevējiem Internetā ļaus radīt jaunas interaktīvās izklaides iespējas mobilo iekārtu lietotājiem, rakts Zdnet.com
Pakalpojums, kas balstīsies uz bezvadu pielietojumprotokolu (WAP), ļaus mobilo sakaru tīklu operatoriem jau līdz gada beigām piedāvāt saviem klientiem spēles.

Spēļu pieejamība reālā laika režīmā, raksturo "Nokia" centienus nodrošināt lietotāju paredzamo pierasījumu pēc jauniem pakalpojumiem, ņemot vērā iespēju bezvadu piekļuves iespēju Internetam. "Nokia" aprēķini liecina, ka līdz 2003. gada beigām vairāk patērētāju piekļuvei Internetam izmantos bezvadu ierīces, nevis personālos datorus, bet 30 procentus ienākumu kompānijai nodrošinās mobilo sakaru līdzekļu piedāvātās izklaides iespējas.

Mobilā ierīce vairs nav telefons, bet gan termināls piekļuvei Internetam, norādīja "Nokia" pārstāvis Grems Stafords. Japānā līdzīgs NNT pakalpojums "DoCoMo iMode" tika ieviests pirms sešiem mēnešiem, kas izraisīja radikālu mobilo ierīču izmantošanas pieaugumu. "Nokia" "Mobile Entertainment Service" darbu Eiropas GSM tīklā uzsāka pirms diviem mēnešiem. Ar WAP izmantojamas ierīces kļūs pieejamas vasaras beigās un lietotājiem jauno pakalpojumu sniegšana tiks nodrošināta līdz gada beigām.

WAP lietotājiem būs nodrošināts 9,6 kbps datu pārraides ātrums, taču melnbaltā grafika var radīt vilšanos tiem, kas no jaunuma gaida pārāk daudz. Jaunajām iespējām vispiemērotākās spēles varētu būt viktorīnas ar īsām atbildēm. Ja "Game Boys" un citas spēļu sistēmas, tādas kā konsoles un PC, paredzētas ilgākai izklaidei, tad mobilo ierīču iespējas paredzētas īsākiem piedzīvojumiem.

Mobilo sakaru lietotājiem spēlēs būs jāiztiek ar sīkākiem našķiem, līdz kļūs pieejami GPRS un G3 tālruņi, kas ļaus veikt arī MP3 failu lejuppārlādi un spēs apstrādāt nepārtrauktu videosignālu plūsmu, norādīja Stafords.

Konkrēto spēļu arsenālu un izcenojumus noteiks konkrētā mobilo sakaru tīkla īpašnieks. ASV jaunais pakalpojums būs pieejams GSM un TDMA tīklos. Pirmie tālruņi, kurus varēs izmantot WAP lietotāji, būs 7100 sērijas. Paredzams, ka Eiropā jauno pakalpojumu varēs izmantot ar "Nokia" 7100, 6100 un 9000 "Communicator".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!