Somijas kompānija "Nokia", kas ir pasaulē lielākais mobilo tālruņu ražotājs, paziņoja par 500 miljonu dolāru liela fonda radīšanu, kura līdzekļi tiks ieguldīti mobilā Interneta sācējkompānijās (start-up companies).
"Nokia Ventures Partners" radīts ar mērķi būt lietas kursā par visiem jaunumiem mobilo tehnoloģiju jomā. Līdztekus "Nokia" pārējie fonda investori ir "Goldman Sachs", "BMS Software", "CDBWebTech", un citi.

"Jaunais fonds ir skaidrs signāls, ka "Nokia" paliek uzticīga mūsu kapitāla aktivitāšu paplašināšanai, ļaujot no ieguldījumiem gūt lielisku atdevi", norādīja "Nokia" prezidents Peka Ala-Pietila, piebilstot, ka fonds, cerot uz tirgus pieauguma iespēju, līdzekļus ieguldīs vadošajās bezvadu tehnoloģiju kompānijās. Īpaša uzmanība mobilā Interneta milzu potenciāla dēļ tiks pievērsta kompānijām Izraēlā un Klusā okeāna Āzijas reģiona valstīs.

"Nokia" uzsver, ka līdzšinējo un arī iepriekšējo fondu, kas tika radīts 1998. gadā, atbalsta 25 kompānijas no ASV, Lielbritānijas, Vācijas un Somijas.

Aktīvi mobilā Interneta sācējkompānijas atbalsta arī "Nokia" konkurents "Ericcson", kas martā paziņoja, ka koncentrēsies uz Āzijas tirgu. Paredzams, ka, pārejot uz modernākiem telefoniem un ātrākiem tīkliem, "Nokia" izjutīs arvien lielāku spiedienu no konkurentiem Āzijā, piemēram, "Samsung" un "Matsushita".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!