Foto: Privātais arhīvs

Grēcīgi gards biezpiena našķis, kuram grūti pretoties – tie ir biezpiena pončiki jeb biezpiena mīklas bumbiņas, kas vārītas eļļā. Recepti iesaka Žanna no "Facebook" gardummīļu grupas "Latvieši UK gatavo".

::recepte::

Lielā bļodā liek biezpienu, olas, miltus, sodu, vaniļas cukuru, parasto cukuru un samaisa viendabīgu mīklu.

Kamēr gatavo mīklu, jau laikus katliņā ielej augu eļļu un liek uz plīts karsēties.

No mīklas sarullē "desiņu" un sagriež vienādos gabaliņos. Pēc tam no šiem gabaliņiem sarullē bumbiņas un met sakarsētajā eļļā.

Foto: Privātais arhīvs

Cep, līdz biezpiena bumbiņas kļūst skaisti brūnas.

Gatavos pončikus pasniedz uzreiz. Virsū uzsijā pūdercukuru.

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 paciņas biezpiens (ap 350 g)2 gab.olas300 gmilti0.5 TKsoda30 gvaniļas cukurs100 gcukurs eļļa fritēšanai pūdercukurs pasniegšanai

Sagatavošana

1

Lielā bļodā liek biezpienu, olas, miltus, sodu, vaniļas cukuru, parasto cukuru un samaisa viendabīgu mīklu.

2

Kamēr gatavo mīklu, jau laikus katliņā ielej augu eļļu un liek uz plīts karsēties.

3

No mīklas sarullē "desiņu" un sagriež vienādos gabaliņos. Pēc tam no šiem gabaliņiem sarullē bumbiņas un met sakarsētajā eļļā.

Foto: Privātais arhīvs
4

Cep, līdz biezpiena bumbiņas kļūst skaisti brūnas.

5

Gatavos pončikus pasniedz uzreiz. Virsū uzsijā pūdercukuru.

Lai labi garšo!

"Tasty" padoms: fritēšanai izvēlies neitrālas garšas augu eļļu, piemēram, saulespuķu vai rapšu. Karsē to uz vidējas uguns (elektriskajām plītīm atzīme 5 vai 6) lēni. Lai pārbaudītu, vai eļļa gatava fritēšanai, ieliec tajā pavisam mazu kriksīti mīklas – ja ap to eļļa sāk burbuļot, tā ir pietiekami karsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!