Foto: Mango
Pēc visiem svinīgajiem pasākumiem, uzrunām un apsveikumiem, Latvijas Universitātes studenti pulcējās vienā no uzplaukstošajiem Rīgas kultūras notikumu centriem – "Spīķeros".

Kā pirmie uz skatuves kāpa grupa "Dzelzs Vilks", kas pamazām iesildīja jauniešus gan ar savām vecajām, labajām dziesmām, gan jaunajiem, lipīgajiem skaņdarbiem. Dažas no pirmajās rindās stāvošajām meitenēm uzkarsa tik ļoti, ka, apsargu nosodošu skatu pavadītas, atkailināja ķermeņa augšdaļu. Žēl, bet grupas puišiem par jauno studenšu krūtīm papriecāties nesanāca - pilnīgi kailas izmesties viņas tā arī neuzdrošinājās. Te gan nav skaidrs, vai pie vainas bija grupas šoreiz diezgan vājais sniegums (kas daļēji skaidrojams ar grupas solista saaukstēšanos!), vai meiteņu drosmes trūkums.

Mūzikas klausītājus priecēja arī dažādu dabas pārādību lieliskie apdziedātāji "Tumsa", uzlecošās zvaigznes no Preiļiem "Green novice" un populārā singla "Strēlniece" autori "Re:Public", bet vakara galvenais notikums noteikti bija vācu elektroniskās mūzikas un sintīpopa pārstāvji "De/Vision". Viņu uzstāšanās laikā dažu klausītāju acīs pat riesās asaras. Jā, ja šis koncerts notiktu tam piemērotās telpās un atbilstošas publikas lokā, tas varētu kļūt par vienu no šī gada kvalitatīvākajiem muzikālajiem pārdzīvojumiem Latvijā. Šoreiz nekā.

Tie, kas vēlējās izdejoties labas mūzikas pavadījumā, devās uz mākslinieciski lieliski iekārtoto "Paradīzes tuneli", kur par muzikālo pavadījumu rūpējās LU radio "NABA" dīdžeji. Dambis ar savu latviešu dziesmu izlasi lieku reizi pierādīja, ka vecie, labie letiņu panku gabali vēl joprojām ir dzīvi un spēj arī jauno paaudzi atraisīt dejām.

Izdejojot cauri tunelim, smēķētājiem bija iespēja piekopt savu nāvīgo ieradumu ar fantastisku skatu uz Daugavu un izgaismotajiem tiltiem. Šo iespēju izmantoja arī vairāki romantiski noskaņoti pārīši, kas nervus stindzinoši maigojās uz virvēm, kas draudīgi šūpojās tik tuvu upes tumšajiem ūdeņiem.

Kā jau vienmēr, starp koncerta apmeklētājiem gadījās īgņas, kas purpināja par nepareizo vietas izvēli (koncerts notika zem klajas debess!) un lietu, bet būtu tā kā laiks pierast pie Latvijas mainīgajiem laika apstākļiem un, pošoties uz koncertu, ne tik daudz domāt par glamūru un pozēšanu, bet ērtībām un siltuma saglabāšanu.

Visticamāk, daudzi studenti pirmdien jaunajās mācību iestādēs ieradās visai noguruši, bet tas jau piederas pie studentu dzīves. "Mango" sniedz nelielu foto ieskatu Aristoteļa svētkos un acina visus studentus jauno mācību gadu turpināt tādā pašā garā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!