Foto: F64

Izklaides portāla Mango redakcija pirmdien saņēma dažas lasītāju vēstules, kurās cilvēki izteica savu sašutumu par svētdien notikušo sadziedāšanās šova Koru kari otrās sezonas atklāšanas pasākumu, kura laikā tā vadītāja Maija Rozīte (attēlā) uz skatuves kāpa ar polārlapsas ādu pār plecu. Šajā sakarā Mango vēlējās noskaidrot, ko par to domā Latvijā pazīstami cilvēki, kas saistīti ar dzīvniekiem.

Patversmes Dzīvnieku draugs vadītāja un Latvijas Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes priekšsēdētāja Solvita Vība sarunā ar izklaides portālu Mango neslēpa sašutumu par šova Koru kari vadītājas rotu.

"Tas bija šoks! Mirušais dzīvnieks uz raidījuma vadītājas pleciem bija atbaidoši un necilvēcīgi! Tas ir pagājušā gadsimta priekšstats par to, kā ir jākāpj uz skatuves, un es brīnos par to, cik vecmodīgi ir cilvēki, kuri veidoja šova vadītājas tēlu. Viņiem bija jāsaprot, ka laikā, kad visa pasaule, izmantojot kažokādas, darbojas ļoti uzmanīgi, sabiedrība asi reaģēs uz šo lapsādu," kritiska bija Vība un atzina, ka šī lapsādas apkakle viņai sabojājusi visa šova skatīšanos.

"Lielākā daļa sabiedrības jau sen ir sapratusi, ka likt ap kaklu lapsu ir neērti un neliecina par labu stilu, bet šis bija kliedzošs piemērs tam, ka vēl aizvien ir cilvēki, kuri uzskata, ka miris dzīvnieks ir skaisti," raidījuma stilistu darbu vērtēja Vība.

Turpretī viens no populārākajiem dzīvās dabas draugiem Latvijā Māris Olte sarunā ar izklaides portālu Mango atzina, ka tas bija normāli un blondā meitene ar kažokādu izskatījusies labi.

"Tas ir tāds zaļais idiotisms, ja cilvēki ignorē to, ko no dabas var paņemt. Uzskatu, ka, ja lapsai izrādīts tāds gods un viņa noģērēta, tas noteikti ir labāk nekā tie daudzie jenotu mazuļi, kas tiek nobraukti uz Latvijas ceļiem un neviens pat neizkāpj no mašīnas, lai viņus novāktu no asfalta," savu nostāju skaidro Olte.

"Es noteikti neesmu no tiem spiedzošajiem zaļajiem. Kažokādas cilvēku skaistumu ir papildinājušās jau kopš akmens laikmeta, un es uzskatu, ka tas ir pilnīgi normāli," pauž Olte un atklāj, ka viņam pašam mājās ir kažoks no bebru un ūdru ādām.

Pašmāju mākslinieks Kristians Brekte, kurš aizvadītā gada oktobrī sabiedrību šokēja ar izstādi Morgs, kurā deviņās lielformāta fotogrāfijās bija iemūžināti uz ielām miruši dzīvnieku īsi pēc nāves iestāšanās, atzīst, ka dzīvnieku kažokādu izmantošana ir katra cilvēka brīva izvēle.

"Ja tā ir modes lieta, un šova vadītājai tā piestāvēja, viss ir kārtībā. Tad jau var runāt par to, ka arī gaļu nedrīkst ēst," savu nostāju pauž Brekte. Viņš gan atzīst, ka pats kažokādās jūtas neērti un tās nevalkā. "Cilvēki no laika gala ir ģērbušies kažokādās, tādēļ nevajag no tā taisīt lielu lietu. Tas ir sīkums, jo šajā laikā noteikti ir daudz svarīgāku lietu, par ko diskutēt. Cita lieta būtu, ja šova vadītājai ap kaklu būtu kāds Sarkanajā grāmatā ierakstīts izmirstošs dzīvnieks."

TV3 sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone izklaides portālam Mango atzina, ka katram TV3 šovam ir savi stilisti, kuri atbild un rūpējas par vadītāju vizuālo izskatu un noskaņu, un TV3 uzticas šiem profesionāļiem. "Par svētdien notikušo šova Koru kari 2 atklāšanas pasākumu - stilists uzskatījis, ka šāda tērpu izvēle ir atbilstoša laikam, vietai un notikumam," TV3 nostāju pauž Zandersone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!