Foto: AFP/Scanpix
Lai gan modernā medicīna plašā klāstā piedāvā dažādus kontracepcijas veidus, kas ļauj droši un veselībai nekaitīgi izvairīties no grūtniecības, vēl aizvien ir cilvēki, kuri priekšroku dod tautas metodēm.

Ārvalstu veselības speciālisti apkopojuši neefektīvākās kontracepcijas metodes, kuras vēl joprojām ir gana populārās, kā arī atzinuši, ka daudzas no tām liecina par cilvēku zemo izglītības līmeni un pat muļķību, jo vairums tautas metožu ne tikai var pievilt, bet pat nodarīt kaitējumu sievietes veselībai.

Populārākā un lētākā no šīm kontracepcijas metodēm ir pārtrauktais dzimumakts - speciālisti nenoliedz, ka dzimumakta pārtraukšana pirms spermas izšļākšanās var pasargāt no grūtniecības iestāšanās, tomēr pilnīgi droši tas nav, jo neliels skaits spermatozoīdu no dzimumlocekļa sievietes makstī var nonākt arī pirms ejakulācijas.

Tāpat eksperti norādījuši, ka pārtrauktais dzimumakts uzskatāms par muļķīgu metodi, jo tas neļauj izbaudīt mīlēšanos - vīrietim visu laiku jādomā par to, lai paspētu izvilkt savu locekli pirms ejakulācijas, bet sievietei nākas bažīties, vai partneris būs pietiekami atbildīgs, lai to patiešām izdarītu.

Tāpat XXI gadsimtā netrūkst cilvēku, kuri, lai izvairītos no grūtniecības iestāšanās, izmanto dažādus priekšmetus un šķidrumus, kuriem it kā vajadzētu aizšķērsot spermatozoīdu ceļu vai iznīcināt to dzīvelīgumu, nepieļaujot to nonākšanu pie olnīcām.

Populārākā lieta, ko izmantojot daudzas sievietes, ir higiēniskie tamponi, kas ne tikai nepasargā no grūtniecības, bet arī var radīt nepatīkamas sajūtas mīlēšanās laikā. Tāpat gana populāras ir citronu daiviņas, kas var atstāt negatīvu ietekmi uz maksts mikrofloru, saimniecības ziepes, ko mediķi dēvē par taisnāko ceļu uz bakteriālo vaginozi, un pat kokakola.

Gana populāra metode ir arī maksts skalošana pēc dzimumakta - arī šī metode nespēj pasargāt no grūtniecības, turklāt tā var nopietni kaitēt sievietes veselībai. Mediķi pārliecinājušies, ka starp populārākajiem tautā ieteiktajiem līdzekļiem maksts skalošanai ir granātābolu sula, ūdenī šķaidīts aspirīns, asinszāļu uzlējums, kālija permanganāts (zilie graudiņi) un pat urīns, kas esot īpaši bīstams sievietes iekšējiem dzimumorgāniem.

Esot arī sievietes, kuras, lai izvairītos no nevēlamas grūtniecības, pēc dzimumakta metas sparīgi lēkāt, tādējādi cenšoties "izkratīt" no sevis makstī nonākušo spermu, bet šīm sievietes mediķi mudina atcerēties, ka spermatozoīdu ātrums pēc nonākšanas makstī ir pietiekami liels, lai šāda metode nedarbotos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!