Foto: Mango

Svētdien, 23. oktobrī, norisinājies TV3 šova Mūsu zelta dziesma pirmais pusfināls, kurā tika noskaidrotas piecas no desmit dziesmām, kas piedalīsies šova finālā.

Svētdien izskanēja 11 dažādas melodijas, par kurām balsoja gan skatītāji, gan žūrija - Jānis Streičs, Ieva Akurātere, Alex, Artūrs Reiniks un pastāvīgie žūrijas locekļi Daiga Mazvērsīte, Elita Patmalniece un Ints Teterovskis.

Elīnai Seilei ar Daini Skuteli bija uzticēta dziesma Cielaviņa, kuru šovā pirmo reizi izpildīja Nikolajs Puzikovs. Savukārt pats Puzikovs dziedāja Kad man maziņam, kas šovā pirmo reizi skanēja Valtera Frīdenberga izpildījumā.

Dace Upīte ar grupu Melo M (attēlā) izpildīja dziesmu Zelta sietiņš, ko šovā iepriekš dziedāja Kārlis Būmeisters, bet Andrim Ērglim bija uzticēta dziesma Dzīve kā košums, kura šova ietvaros izskanēja Emīla Balcera izpildījumā.

Balsošanas rezultātā pirmajā vietā ierindojās un līdz ar to finālā iekļuva Mārtiņa Freimaņa dziesma Dzīve kā košums, ko izpildīja Andris Ērglis.

Tāpat šova finālā iekļuva arī Līvu dziesma Dzimtā valoda, divas dziesmas no grupas Opus pro repertuāra - Tu un es, kā arī Rozā lietus, bet kā piektā finālā tika Kad man maziņam (Vecais zābaciņš), ko šoreiz izpildīja Nikolajs Puzikovs un Laine Ligere-Stengrēvica.

Otrais pusfināls TV3 ēterā būs skatāms jau pēc nedēļas - svētdien, 30. oktobrī, bet pagaidām foto galerijā var aplūkot kadrus no pirmā pusfināla priekšnesumiem un aizkulisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!