Havaju salu zoologi veikuši vērīgu pētījumu un apstiprinājuši hipotēzi, ka dzīvnieku pasaulē ir ļoti daudz homoseksuāļu – tas atklāts albatrosiem, žirafēm, tauriņiem, koalas lāčiem, delfīniem, astoņkājiem, aitām un citiem zvēriem.

Pētnieki nonākuši pie secinājuma, ka katrs trešais albatrosu pāris, kas veido savienību uz mūžu, sastāv no divām mātītēm. Iepriekš zinātniekiem šī nianse bija paslīdējusi garām, jo vīriešu un sieviešu kārtas albatrosi pēc izskata ir praktiski neatšķirami.

Zoologi uzsvēruši, ka kopumā homoseksuālas izpausmes novērotas pie aptuveni 1500 dzīvnieku sugām. Pētījumā noskaidrots, ka apmēram katrs piektais pingvīns ir gejs, savukārt melno gulbju populācijā homoseksuāli putni novēroti vēl biežāk.

Dzīvnieku homoseksualitātes eksperts Pīters Bokmans laikrakstam The Daily Telegraph pastāstījis, ka jēdziens "gejs" tomēr vairāk ir attiecināms uz cilvēkiem, bet nav īsti korekts attiecībā uz dzīvniekiem, jo "daudziem dzīvniekiem homoseksuāla uzvedība ir norma".

"Piemēram, sūdu mušas tēviņš spēj pāroties ar citiem tēviņiem, tomēr viņš to dara, lai mazinātu konkurenta spējas un tādējādi būtu iespēja apaugļot lielāku skaitu mātīšu," stāstījis Bokmans.

Tomēr pētnieks uzskata par lielu kļūdu centienus ar dzīvnieku homoseksuālismu attaisnot šādu uzvedību cilvēku vidū. "Tā ir liela kļūda domāt, ka dzīvnieku uzvedība varētu būt kaut kādā veidā līdzīga homoseksuālu cilvēku motivācijai."

Tomēr šādas paralēles cenšas novilkt daudzi geji. Piemēram, Polijas pilsētas Poznaņas zooloģiskajā dārzā dzīvo homoseksuāls zilonis vārdā Ninjo, un vietējie geji izveidojuši ziloņa atbalsta klubiņu, šo faktoru uzsverot savas rīcības pamatošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!