Foto: EPA/LETA

Leģendārā amerikāņu dziedātāja Elvisa Ārona Preslija (attēlā) nāve jau gadu desmitiem bijusi viena no iecienītākajām dažādu konspirācijas teoriju cienītāju apspriestajām tēmām, bet tagad tapis zināms mūziķa patiesais nāves iemesls, ziņo laikraksts The Daily Mail.

Lai gan līdz šim vairums cilvēku bija pārliecināti, ka Preslija nāvi 42 gadu vecumā 1977. gada augustā Greislendā izraisīja sirds problēmas, viņu ārstējošais dakteris Džordžs Nikopoluss nācis klajā ar sensacionālu paziņojumu un atklājis, ka mūziķis patiesībā miris no hroniskiem aizcietējumiem.

Ārsts, kurš dziedātāju uzraudzījis viņa pēdējos 12 mūža gadus, atklājis, ka pēc Preslija nāves veiktajā sekcijā konstatēts, ka viņa resnā zarna bijusi ar apmēram trīs reizes lielāku diametru nekā vairumam cilvēku, un tieši pēc sekcijas ārsts arī sapratis, cik nopietnas aizcietējumu problēmas mocījušas Presliju.

"Pēc viņa nāves mēs nebijām pārliecināti par nāves iemesliem, un tādēļ es turpināju pētījumus. To laikā es saņēmu zvanus no dažādiem ārstiem un speciālistiem, kas bija veikuši izpēti aizcietējumu jomā un konstatējuši problēmas, ko tie var radīt cilvēka veselībai," skaidrojis Preslija ārsts, kuram daudzo moderno pētījumu rezultāti arī likuši secināt, ka tieši aizcietējumi novājinājuši dziedātāja organismu un izraisījuši nāvi.

Dakteris arī atklājis, ka Preslija dzīves laikā viņš mūziķim piedāvājis veikt kolostomiju - pievienot zarnas galu pie vēdera sieniņas, kurā izveidota mākslīga atvere, caur kuru speciālā maisiņā tiek izvadīti izkārnījumi, tomēr Preslijs no tās sava tēla un lepnuma dēļ atteicies.

Ārsts gan ir pārliecināts, ka, ja vien ārkārtīgi resnais Preslijs būtu ticis galā ar savu lepnumu un piekritis šāda veida operācijai, viņš vēl šodien būtu dzīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!