Foto: Itar-Tass/Scanpix

Otrdien, 10. maijā, Diseldorfā norisinājās starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija pirmais pusfināls, kurā noskaidrojās, kuras desmit valstis iekļūs finālā, kas notiks sestdien. Starp desmit laimīgajiem bija arī Krievijas pārstāvis Aleksejs Vorobjovs (attēlā), kurš no sajūsmas tiešajā ēterā sāka izkliegt ar lamuvārdiem kombinētus saukļus.

"Это Россия! Это Россия, бл...ь! Иди сюда, бл...ь! Смотри в глаза, бл...ь!", pēc rezultātu paziņošanas no emociju pārpilnības kliedza jaunais krievs un sulīgi noskūpstīja videokameru.

Krievijas Pirmā kanāla translācijā dziedātāja kliedzienu noslāpēja raidījuma vadītāju balsis, turpretī tas bija labi dzirdams vairākās citās valstīs, piemēram, Moldovā, no kurienes arī izplatīts šis video fragments ar lamāšanos.

Krievijas mediji gan savu varoni lielākoties aizstāv (piemēram, Vorobjova menedžere izteicās, ka tā esot "normāla krievu puiša reakcija") - Krievija no desmit finālā iekļuvušajām valstīm tika nosaukta kā pēdējā, tāpēc jaunā dziedātāja nervu sistēma neizturēja starptautiskā mēroga spriedzi.

Aleksejs Vorobjovs, kurš Eirovīzijā figurē ar sava vārda anglisko analogu Alekss Sperovs, finālā iekļuva ar dziesmu Get You, un bez Krievijas finālam kvalificējās arī Serbija, Lietuva, Grieķija, Azerbaidžāna, Gruzija, Šveice, Ungārija, Somija un Īslande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!