Foto: Mango

Populārā pašmāju dziedātāja LieneCandy jeb Liene Bronuša (attēlā), kura šovasar pārstāvēs Latviju Jūrmalā notiekošajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis, intervijā telekanālam Pro100TV sniegusi interviju, kurā skarbus vārdus veltījusi šlāgermūzikai.

Intervijā raidījumam Вопрос с пристрастием latviešu dziedātāja pastāstījusi, ka kopš bērnības viņai apkārt bijis daudz klasiskās mūzikas, tad pienācis laiks, kad viņa nolēmusi izmēģināt spēkus rokmūzikā, bet pēc tam pievērsusies deju mūzikai.

"Deju mūzikā es jūtos labi, jo varu veidot vērienīgus šovus ar dejām un akrobātiku. Šis stils ļauj man uz skatuves darīt visu, ko vēlos," deju mūzikas priekšrocības analizējusi LieneCandy.

Uz raidījuma vadītājas jautājumu, kāpēc populāra mūzika daļā sabiedrības guvusi negatīvu vērtējumu, LieneCandy skaidrojusi, ka daudziem popmūzika asociējas ar šlāgeriem, tomēr tas neesot viens un tas pats.

"Man šlāgermūzika šķiet lēta mūzika. Tur viss ir vienāds - trīs notis, trīs akordi. Arī vārdos nav nekādas dziļas domas - vienkārši: es skrienu, kaut ko ieraudzīju. Tie vārdi ir primitīvi, bet lielākajai daļai cilvēku tāda mūzika patīk. Viņi iedzer alu, un tas viņiem šķiet jautri," atzinusi dziedātāja.

LieneCandy paudusi pārliecību, ka atšķirība starp lēto šlāgermūziku un labu popmūziku ir atkarīga no tā, vai mākslinieks strādā ar visu sirdi, un atzinusi, ka, piemēram, viņa nekad nedziedās to, kas pašai nepatīk, un nepakļausies producentu prasībām.

"Krievijā ir daudz skaistu meiteņu ar lielām krūtīm un lūpām, kuras sevi sauc par dziedātājām. Kādu laiku viņām tas arī izdosies, bet līdz brīdim, kad jādzied dzīvajā. Tad neviena to nevar," šovbiznesa tendences kaimiņvalstī vērtējusi LieneCandy.

Intervijā LieneCandy pastāstījusi, ka viņai patīk daudzi krievu izpildītāji un kā piemērus minējusi Valēriju Meladzi un Igora Krutoja dziesmas, kurās esot jēga. Tāpat latviešu dziedātāja atklājusi, ka arī agrāk saņēmusi piedāvājumus izmēģināt spēkus Krievijā, tomēr no tiem atteikusies, jo samaksa par padarīto neesot solīta.

"Es mīlu saņemt naudu par to, ka esmu profesionāle. Doties uz Krieviju tikai tāpēc, ka tā ir Krievija, bet par to neko nesaņemt, es nevēlos, jo man tomēr ir jāuztur bērns," atklāta bijusi dziedātāja, tomēr pieļāvusi, ka Jaunais vilnis viņai ļaus iekarot stabilu vietu Krievijas tirgū, jo Latvijā mūzikas bizness esot visai niecīgs.

"Lielos vilcienos šeit nav mūzikas tirgus - tas ir ļoti niecīgs. Es brīnos, ka manas dziesmas ir augstu topos, jo es pirmā sāku šeit aizsāku latviešu dance music, jo pirms manis tās praktiski nebija. Tas ir rādītājs, ka cilvēki aug mūzikā un ne visiem vajag lētu šlāgermūziku - cilvēki sākuši klausīties augstākas kvalitātes mūziku," atzinusi LieneCandy.

Foto galerijā: LieneCandy savas Latvijas koncertturnejas ietvaros viesojās Valmieras Multiklubā un jaunajā Valmieras klubā Flyzone, kur arī notika šī foto sesija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!