Foto: F64

Neilgi pirms gadu mijas Arēnā Rīga notika Rīgas Dinamo hokejistu gleznu izsole. Tajā varēja iegādāties 36 sportistu darbus, un par vienu no populārākajām tika atzīta slovāku uzbrucēja Marsela Hosas (attēlā) glezna ar DJ Tiesto koncertu.

Visus darbus 23 Rīgas
Dinamo
hokejisti un komandas galvenais treneris Jūliuss Šuplers nedēļas laikā decembra vidū bija radījuši mākslinieku Jāņa Anmaņa un Ludmilas Kolomenskas glezniecības meistarklasē.

Izsolē tika pārdoti visi piedāvātie darbi, un kopā tika iegūti 4705 lati, kas tiks ziedoti Jāņa Anmaņa vadītajam Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas jauno talantu atbalsta fondam.

Visaktīvākais gleznotājs bijis hokeja kluba galvenais treneris, slovāks Jūliuss Šuplers - izsolē tika pārdoti četri viņa darbi, un viens no tiem tika izsolīts par 1100 latiem, kas bija visaugstākā cena šajā izsolē.

Liela interese tika izrādīta arī par abām uzbrucēja Aleksandra Niživija gleznām, par kurām kopā tika samaksāti 500 lati. Andra Džeriņa darbs tika nosolīts par 220 latiem, bet aizvadītā gada Latvijas populārākā sportista Sanda Ozoliņa gleznu kāds nopirka par 160 latiem.

Par 600 latiem tika pārdota viena no populārākajām hokejistu radītajām gleznām - Rīgas Dinamo slovāku uzbrucēja Marsela Hosas ieskats DJ Tiesto koncertā.

Hosa savu aizraušanos ar šī dīdžeja mūziku pierādījis, uz muguras uztetovējot viņa simbolu, bet 2008. gada nogalē hokejists Rīgā piepildīja vienu no saviem mūža lielākajiem sapņiem - pirms DJ Tiesto koncerta Hosa preses konferencē tikās ar mūziķi un pat atrada pāris minūtes privātai sarunai.

Sarunās ar pašmāju medijiem Hosa daudzkārt atzinis, ka viņa iPod pleijerī nepārtraukti skanot DJ Tiesto mūzika un ka tieši viņa ietekmē arī vairāki citi Rīgas Dinamo spēlētāji esot "apslimuši" ar šo mūziku.

28 gadus vecais slovāku hokejists neoficiāli tiek uzskatīts par vienu no pievilcīgākajiem un iekārojamākajiem Rīgas Dinamo spēlētājiem, kurš par meiteņu uzmanību nevarētu sūdzēties - ar viņu Latvijas Gada balvu sportā 2009 pasniegšanas ceremonijā koķetēja pat populārā pašmāju dziedātāja Amebr, tomēr līdz šim pašmāju medijiem nav izdevies noskaidrot, vai Hosam, dzīvojot Rīgā, izveidojušās attiecības ar kādu meiteni.

Kādā nesenā intervijā laikrakstam Telegraf Hosa vien atklāj, ka pagaidām viņš par laulībām nedomājot un neuzskata, ka kaut kas tāds vispār tuvākajā laikā ir iespējams, "Es vēl aizvien esmu sava ideāla meklējumos," atzinis Hosa.

Mango piedāvā ieskatu Rīgas Dinamo hokejistu radītājos mākslasdarbos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!