Aizvadītajā nedēļas nogalē pēc cīņas ar smagu slimību 43 gadu vecumā miris par "Jumtu cilvēku" dēvētais klinšu kāpējs, industriālais alpīnists un klinšu kāpšanas pedagogs Ēriks Ruģēns (attēlā), ziņo portāls Adventurerace.lv.

Industriālā alpīnisma uzņēmuma Falkors dibinātājs un vadītājs plašākai sabiedrībai kļuva zināms pēc 2003. qadā režisora Jāņa Vingra veidotās filmas Jumtu cilvēks, bet savas dzīves laikā viņš bija pabijis uz neskaitāmiem namu jumtiem gan Rīgā, gan citās pilsētās.

Četru dēlu tēvs Ruģēns vadījis un piedalījies daudzu Latvijas dievnamu atjaunošanas darbos, rāpies baznīcu un piļu torņos, veicis kaskadieru trikus, kā arī apmācījis citus rūpnieciskos alpīnistus un klinšu kāpšanas entuziastus.

"Vai viņš tagad levitē kaut kur starp grēcīgajām debesīm un svētītajiem torņu krustiem un gaiļiem? To grūti teikt, bet jācer, ka, nonākot tur, tālajā vietā, Ēriku uzņems jau kā pazīstamu, kaut kur redzētu "čomu", - galu galā - ne reizi vien jau staigāts tik tuvu, tik tuvu!" atvadu vārdus Ruģēnam veltījis piedzīvojumu vortāla galvenais redaktors Kristaps Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!