Lielbritānijā sarosījies kāds konspirāciju teoriju piekritējs Džordžs Klārks, kurš atklājis 1928. gada videoierakstu, kurā skaidri redzams, kā kāda kundzīte pa ielu, runādama pa mobilo telefonu.

Īsā filmiņa ir fragments, kas saistīts ar slavenā režisora Čārlija Čaplina 1928. gada filmu The Circus, un šo videomateriālu arī nejauši uzgājis Džordžs Klārks.

Kadri filmēti pie Manns Chinese Theatre kinoteātra Kalifornijā, kur savulaik notika šīs filmas pirmizrāde. Čaplins tobrīd bija 39 gadus vecs, bet paspējis uzņemt jau gandrīz visas savas filmas (pēc The Circus viņš uzņēmis vēl tikai septiņas filmas).

"Es šos kadrus esmu pētījis atkal un atkal, rādījies ļoti daudziem cilvēkiem, kā arī vienā kinofestivālā, bet neviens nav spējis sniegt loģisku izskaidrojumu," savā blogā raksta Klārks, pieļaujot, ka vienīgā iespēja esot tāda, ka druknā kundzīte ar telefonu esot "ceļotāja laikā".

Kā zināms, pirmais rokā noturamais mobilais telefons (tas svēra divus kilogramus), ko izgatavoja kompānija Motorola, tika prezentēts 1973. gadā - tātad 45 gadus pēc mīklainajiem Čaplina filmas kadriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!