Foto: AFP/Scanpix

Vecākais Lielbritānijas musulmaņu garīdznieks un britu musulmaņu kopienas vadītājs šeihs Maulana Abu Sajīds izraisījis sašutumu rietumu "demokrātiskajā" sabiedrībā, apgalvojot, ka pat visvardarbīgāko laulībā notikušu dzimumaktu nevar definēt kā izvarošanu, ziņo izdevums The Daily Mail.

Kādas intervijas laikā šeihs paudis pārliecību, ka nevienu vīrieti, kurš izvarojis kādu no savām sievām, nedrīkst tiesāt par šo nodarījumu, jo "sekss ir daļa no laulības dzīves".

"Laulībā izvarošana nav iespējama. Var būt agresija vai, iespējams, nepiedienīga rīcība, bet ne izvarošana. Kad cilvēki apprecas, ir skaidrs, ka seksuāli kontakti ir daļa no laulības, tādēļ sievietei nevar būt iebildumi ne pret kādu seksu ar vīru. Protams, ja tas notiek bez kaisles, tas nav labi, bet tas nav noziegums," pārliecināts ir musulmanis.

Šis apgalvojums šokējis ne tikai rietumu sabiedrību un feministes, kuras ir pārliecinātas, ka šādi garīgā līdera izteikumi var atstāt negatīvu iespaidu uz musulmaņu sieviešu drošību, bet nokaitinājis arī citus islāma līderus, kuri tik atklātu izrunāšanos vienprātīgi nosodījuši.

Tāpat šeihs atzinis, ka lielākā daļa sieviešu, kuras apgalvo, ka viņas laulību laikā izvarojis dzīvesbiedrs, melojot, tādejādi vēloties atriebties saviem vīriem, un aicinājis sievietes pēc pirmajiem šādiem gadījumiem nedoties uz policijas iecirkni, bet padomāt, kā šāda rīcība var ietekmēt ģimenes laimi.

Tas ne pa jokam sadusmojis arī britu policiju, kuras pārstāvji atzinuši, ka situācijā, kad pierunāt musulmaņu sievietes ziņot par izvarošanas gadījumiem esot praktiski neiespējami, šādi izteikumi vīriem dod vēl lielāku rīcības brīvību.

Šeihs ir pārliecināts, ka pat tad, ja izvarošana tiek pierādīta, vīriešiem par to tiesas priekšā nevajadzētu stāties. "Iespējams, viņam vajadzētu lūgt piedošanu, bet ar to vajadzētu būt pietiekami," pārliecināts ir šeihs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!