Foto: EPA/LETA

Hārvarda Sabiedrības veselības institūta un Bostonas bērnu slimnīcas ārstu veiktajā pētījumā secināts, ka par homoseksuālistiem visbiežāk kļūst tie cilvēki, kuri bērnībā cietuši no vardarbības, raksta žurnāls Public Health.

Pētījumā pierādīts, ka pie tā, ka cilvēks pieaugot kļūst par geju vai lesbieti, ne vienmēr ir vainojama tieši seksuālā vardarbība - visbiežāk pietiek ar to, ka indivīds bērnību ir pavadījis kopā ar despotiskiem vecākiem, kuri pret savu atvasi pielietojuši fizisku vai psiholoģisku vardarbību.

Tāpat zinātnieki un ārsti secinājuši, ka cilvēki ar (pagaidām) netradicionālu seksuālo orientāciju daudz biežāk cieš no dažādām neirozēm, kā arī novērots, ka starp tiem pacientiem, kuriem diagnosticēts pēctraumatiskais stress, vairākums ir  homoseksuālisti.

Tieši šī iemesla dēļ cilvēki ar netradicionālu seksuālo orientāciju cenšas izvairīties no lietām, cilvēkiem un vietām, kuras varētu atgādināt bērnības laikā piedzīvoto, kas pagātnē radījis psiholoģisko traumu.

Homoseksuālo pacientu nestabilais psiholoģiskais stāvoklis un bērnības traumas parasti arī kļūst par iemeslu tam, ka šie cilvēki daudzos gadījumos aizraujas ar pārmērīgu alkohola vai narkotiku lietošanu, kā arī cieš no depresijas un nespēj normāli iekļauties sabiedrībā.

"Mediķi nekad nedrīkst aizmirst to, ka starp netradicionāli seksuāli orientētiem pacientiem var būt vardarbības upuri, kuriem, lai cīnītos ar stresu un bērnība gūto traumu seku likvidēšanu, ir nepieciešama speciālistu palīdzība," uzsvērusi pētījuma vadītāja Andrea Robertsa.

"Psihoanalīze liecina, ka cilvēki, kuri izvēlas sava dzimuma partnerus, attiecības veido it kā paši ar sevi. Šajās attiecībās viņi gandarījumu gūst tieši no identificēšanās ar savu partneri," skaidrojusi Robertsa.

Starp iemesliem, kāpēc cilvēks kļūst par homoseksuāli, viņa minējusi vardarbību, kas it kā veikta "bērna labā", piemēram, pārlieku agra radināšana dabiskās vajadzības kārtot podiņā vai regulāra klizmas veikšana, kas argumentēta ar mītisku bērna netīrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!