Foto: DELFI

Kārtējais skandāls pāršalcis Eirodziesmas 2012 rezultātus – Roberta Pētersona (attēlā) un viņa draugu uzstāšanos sabojāt esot centies producents Juris Millers, pirms jauniešu kāpšanas uz skatuves pielaistot to ar ūdeni tā, lai kustīgajiem puišiem slīdētu kājas.

Millera pārstāvētā Elizabete Zagorska Eirodziesmā uzstājās kā astotā, un Roberta Pētersona skolotājai Lūcijai Boitmanei ir aizdomas, ka šajā priekšnesumā tīšuprāt uz skatuves uztaisīts ūdens šovs, lai enerģiskais Pētersona grupējums, kas uzstājās kā pēdējais, uz skatuves nevarētu pietiekami iztrakoties slidenās grīdas dēļ.

Sarunā ar xoxo.lv Lūcija paudusi sašutumu par to, ka puišiem, kas uz skatuves lec un gandrīz taisa špagatu, ģenerālmēģinājuma laikā to nebija iespējams darīt, jo skatuve bijusi slapja pēc Elizabetes šova. Lai finālā nebūtu problēmu, Lūcija steigusies uz mājām pēc frotē dvieļiem un lupatām.

"Esmu gatava kāpt uz skatuves un arī slaucīt, bet man vienkārši nepatīk Jura Millera ņirgājošā attieksme pret mums. Tas nekas, ka esmu ventspilniece un mums netīšām gadījās desmitais numurs - mūsu vietā varēja būt arī kāds cits numurs. Bet viņš kruti izņirgājās par mums un pateica - neļāvāt uguni, dabūjāt ūdeni! Es domāju, ka tā ir klaja ņirgāšanās par visiem Eirovīzijas dalībniekiem," ir sašutusi Boitmane.

Viņa uzskata, ka ugunsšova aizliegšana bijusi loģiska, jo viņai divas dienas pēc Elizabetes šova vērošanas pusfinālā vēl nākušas "benzīna atraugas", savukārt citiem no uguns priekšnesuma laikā gaisā virmojošajām vielām sāpējušas acis.

Arī Pētersona numura dalībnieki apstiprina, ka ģenerālmēģinājuma laikā rādīt pilnvērtīgu šovu bija neiespējami slapjuma dēļ.

"Ģenerālmēģinājuma laikā patiešām bijām kā pīles uz ledus," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kristaps Vegners jeb Vāģis. Roberts Pētersons savukārt atklāj, ka īpaši satraucies par Leniju, jo tieši zonā, kur jāstāv atraktīvajam ģitāristam, bijusi vislielākā peļķe.

"Mēģinājumā bija lielas problēmas - cilvēki mums pēc tam jautāja, kāpēc mēs uz skatuves tā stāvējuši un neesam īpaši kustējušies. Nebija jau iespējams palēkāt ūdens dēļ. Par laimi, tiešraidē problēmu nebija.

Man negribētos ticēt tam, ka kāds speciāli mēģināja mūs iegāzt. Visi Eirodziesmas dalībnieki savā starpā bijām draudzīgi, un mums ar nevienu konflikts neradās. Neko sliktu par savu debiju Eirovīzijā nevaru teikt," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Lenijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!