Šova Latvijas princese otrās sezonas dalībniece un "viceprinceses" titula ieguvēja Sanita Kubliņa (attēlā) oktobrī divas nedēļas pavadīja, kopā ar savu mīļoto vīrieti DJ Gustavito apceļojot ASV.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Sanita stāsta, ka divu nedēļu ilgais ceļojums, kura laikā apmeklēta gan Ņujorka, gan Maiami un citas tūristu iecienītas vietas, bijis iespaidiem un emocijām bagāts.

Ceļojums sācies Ņujorkā, kur Sanita ar draugu pavadījusi četras dienas, bet pēc tam abi jaunieši īrētā automašīnā devušies uz Maiami, katru dienu veicot 300 līdz 500 kilometru garus pārbraucienus.

"Ņujorka mūs spēcīgi iespaidoja. Dzīvē pārliecinājāmies par to, ka šī pilsēta tiešām nekad neguļ. Tāpat iespaidīgi likās milzīgie debesskrāpji, jo mēs pirmo reizi dzīvē ko tādu redzējām. Bijām pārsteigti par to, cik tur viss ir košs un krāšņs," sajūsmu neslēpj Sanita.

Pa ceļam no Ņujorkas uz Maiami viņi apskatījuši daudzus interesantus objektus un izbaudījuši kontrastus starp dažādām plašās Amerikas vietām, bet par vienu no emocionāli piesātinātākajiem piedzīvojumiem kļuvis safari parka apmeklējums.

"Tur bija iespēja barot dzīvniekus no automašīnas, bet es neesmu pieradusi pie tik milzīgiem dzīvniekiem, un tad, kad strauss vai kamielis pienāca klāt un iebāza savu lielo galvu mašīnā, es tiešām ļoti baidījos un grūdu viņus ārā. Kad tie milzeņi tuvojās mašīnai, man trīcēja rokas un kājas un es bļāvu un spiedzu, bet vēlāk, protams, man par to visu nāca smiekli," stāsta "princese".

Lai gan šī bijusi otrā reize, ka Sanita viesojusies ASV, jauno sievieti ļoti pārsteigusi amerikāņu pieklājība. "Es biju piemirsusi, cik tas ir fantastiski, kad cilvēki viens otram atvainojas, ja gadījies nejauši pieskarties vai uzgrūsties virsū. Cilvēki tur ir citādi, un man gribētos katru latvieti vismaz uz vienu dienu aizsūtīt uz ASV, lai viņi tur iemācītos pieklājības normas," sajūsmā par amerikāņiem ir Sanita.

Viņa novērojusi, ka arī apkalpojošais personāls veikalos un citās iestādēs ir laipns, atsaucīgs un neviens nav saguris vai īgns pret klientu. "Mēs ar Gustavu jau runājām par to, cik tas ir neaprakstāmi jauki, un no viņiem var daudz mācīties.

Diemžēl man liekas, ka Latvijā kādu laiciņu vēl šāda līmeņa pieklājību un atsaucību sastapt nevarēs," stāsta Sanita, kuru pašu amerikāņu piemērs gan iedvesmojis un mainījis - viņa apņēmusies arī pati kļūt uzmanīgāka pret līdzcilvēkiem.

Ceļojuma laikā gadījušies arī nepatīkami pārsteigumi, bet vislielākās problēmas radījusi pārtika. "Tas ir kaut kas neiedomājams - viņi tur tiešām pārtiek tikai no hamburgeriem, hotdogiem, picām un citām uzkodām. Normālu ēdienu tur atrast ir praktiski neiespējami. Par to mēs bijām šokā, un es arī mājiniekiem rakstīju, ka man pietrūkst zupas," smejoties stāsta Sanita.

Ceļojuma laikā viņi pārliecinājušies, ka mīts par apaļajiem amerikāņiem atbilst patiesībai, lai gan, protams, tur esot arī daudz tievu cilvēku. "Atšķirībā no Latvijas apaļajiem amerikāņiem nav kompleksu. Sievietes tur staigā apspīlētās biksēs un krekliņos un nejūtas neērti, jo viņas neuztraucas par to, ko domās kāds cits - kamēr viņas pašas jūtas labi, viss ir kārtībā," raksturo Sanita.

Meitene atzīst, ka labprāt atgrieztos Ņujorkā, bet par to, ka viņa tur spētu dzīvot, Sanita nav pārliecināta kaut vai tāpēc, ka cenas tur ir daudz augstākas nekā Latvijā. Tas gan abiem jauniešiem nav traucējis kārtīgi iepirkties - uz ASV viņi devušies ar divām drēbju kārtām, bet mājās atgriezušies ar trim pilniem koferiem dažādu mantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!