Angļu pankroka grupas Sex Pistols basģitārists Sids Višess (attēlā) atzīts par visu laiku pretrunīgāko jeb strīdīgāko rokzvaigzni. Britu mobilo sakaru operatora Orange rīkotajā aptaujā par viņu balsojuši 25 procenti aptaujāto mūzikas mīļotāju.

Kā zināms, 1979. gadā 21 gadu vecumā mirušais Sids Višess skandalozu slavu izpelnījās ar savu neadekvāto uzvedību uz skatuves un dzīvē, neprātīgo narkotiku lietošanu, vecenīšu apvemšanu un beigu beigās arī savas draudzenes Nensijas Spangenas nogalināšanu.

Otrajā vietā ierindojies bijušais grupas Black Sabbath vokālists Ozijs Osborns, kura viens no slavenākajiem incidentiem ir sakarā ar sikspārņa galvas nokošanu uz skatuves 1982. gadā.

Trešajā vietā ir grupas The Rolling Stones ģitārists Kīts Ričardss, kurš bez jebkādas palīdzības pārvarējis heroīna lietošanas atkarību un C hepatītu. Baumo, ka vairāku valstu ārsti pieteikušies uz 65 gadus vecā Ričardsa ķermeņa izpēti pēc mūziķa nāves, kas tiek pareģota gadu no gadu.

Ceturtajā vietā ierindojusies britu dziedātāja Eimija Vainhausa, kura savu reputāciju kaldinājusi ar pārmērīgu narkotiku un alkohola lietošanu, regulāru ārstēšanos no tās un trakajām ballītēm, savukārt piektajā vietā ir Maikls Džeksons, kurš gan nav pieķerts narkotiku lietošanā, tomēr turēts aizdomās par mazgadīgu zēnu pavedināšanu un mīklaino ādas krāsas nomaiņu.

Vēl pretrunīgāko rokzvaigžņu sarakstā iekļuvuši Merilins Mensons, Pīts Dohertijs, Britnija Spīrsa, Kortnija Lova un Madonna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!