Foto: F64

Otrdienas, 29. novembra, pievakarē žurnālists Kārlis Streips (attēlā) radio raidījumā Aktuālais temats ar studijas viesiem apsprieda iespējamo pasažieru vilcienu iepirkuma konkursa apturēšanu, bet sarunas izskaņā raidījuma vadītājs, neklātienē uzrunājot valdības vīrus, nevairījās arī no kāda piparotāka vārda.

Studijā Streips otrdienas vakarā bija aicinājis Rīgas vagonbūves rūpnīcas pārstāvjus Valēriju Igauni un Aigaru Ločmeli, lai ar viņiem diskutētu par pēdējo dienu laikā medijos jau aplūkoto kompānijas Pasažieru vilciens iepirkuma konkursa nākotni.

Par konkursa, kas paredzēja līdz 2015. gadam iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus, uzvarētāju atzīta kāds Spānijas uzņēmums, pašmāju vagonbūves rūpnīca vilcienu piegādē grasījās piedalīties kā apakšuzņēmējs, bet ieceres sašķobījusi Šveices uzņēma Stadler vēlme panākt konkursa apturēšanu, par ko tagad jālemj valdībai.

Raidījuma izskaņā pēc pateicības vārdiem studijas viesiem un raidījuma klausītājiem Streips arī īpašu aicinājumu vērsās pie valdības pārstāvjiem, kuri otrdien bija pulcējušies, lai lemtu par iepirkuma konkursa tālāko likteni.

"Ja valdības mājā kāds klausās, dodiet šo līgumu Latvijas uzņēmumam, joptvai kaķīt.  Cik ilgi var palikt ar visādiem ārzemniekiem!?" tiešs savā aicinājumā bija žurnālists, tādējādi gūstot atzinību no daudziem sociālo tīklu lietotājiem, kas uzteica Streipa raidījuma vadīšanas stilu.

Viņa vārdi dzirdīgas ausis gan valdības namā vismaz pagaidām neatrada - otrdien notikušajā valdības sēdē lēmuma pieņemšana par vērienīgā Pasažieru vilciena iepirkuma konkursa nākotni tika atkārtoti pa nedēļu atlikta.

Mango atgādina, ka šī nav pirmā reize, kad Streipam raidījumu vadīšanas laikā izsprūk kāds rupjāks vārds, un viens no šiem gadījumiem profesionālajam žurnālistam pat maksāja darbavietu Latvijas Televīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!