Ukrainietes glezno ar dibeniem un krūtīm  (4)

Nenogurdināmās ukraiņu sieviešu kustības FEMEN aktīvistes ar īpašu nolēmušas apsveikt savus atbalstītājus un domubiedrus Valentīna dienā - meitenes apsveikuma kartītes "apdrukājušas" ar savu apgleznoto krūšu un dibenu nospiedumiem.

FEMEN aktīvistes savā blogā raksta, ka, liekot lietā otas, krāsas, krūtis un dibenus, akcijā ar nosaukumu "Grēcīgā Valentīna" tapuši vairāki desmiti pašdarinātu Valentīna dienas apsveikuma kartīšu.

Ukrainas feministes, kas darbojas ar saukli "Atnācu, izģērbos, uzvarēju!", ar savām skandalozajām akcijām kļuvušas pazīstamas ne vien viņu dzimtajā Ukrainā, bet arī citviet pasaulē - nesen arī prestižā ziņu aģentūra CNN viņām veltījusi īpašu vietu raidījumu ciklā par Ukrainu.

Gleznošana ar  intīmākajām ķermeņa daļām pasaulē ir visnotaļ populāra - piemēram, divas krievu jaunkundzes savas mākslinieciskās dotības pērn demonstrēja, gleznojot ar krūtīm, bet ASV dzīvo kāds mākslinieks, kurš gleznas rada ar savu dibenu. Tomēr par vienu no populārākajiem gleznotājiem šo vidū uzskatāmsaustrāliešu gleznotājs Prikaso, kurš šovasar, izmantojot savudzimumlocekli, radīja arī Nila Ušakova un Aināra Šlesera dubultportretu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!